Ohita navigaatio

Kaikukortin tuloksia ja satoa

Kaikukortin logo

Tänne on koottu tuloksia ja palautetta Kaikukortista. Tätä sivua ei päivitetä enää. Jatkossa tietoa kerätään uudelle Kaikukortti.fi-verkkosivulle.

Kaikukortti-toimintamalli on vuoden 2018 Hyvä käytäntö -palkinnon voittaja​.

Kaikukortti-toimintamalli voitti Sosiaalialan asiantuntijapäivillä 13.3.2018 Talentia ry:n vuoden 2018 ​Hyvä käytäntö -palkinnon.​

Tiedote Hyvä käytäntö -palkinnon voitosta saatavilla Talentian -verkkosivulla täällä.

Hyvä käytäntö -palkinto 2018 -logo


Kaikukortti maantieteellisesti 

Tavoitteena on, että Kaikukortti leviää asteittain valtakunnallisesti kiinnostuneille alueille.

Tähän on päivitetty Kaikukortti-alueet 1.1.2019. 

Kaikukortti käytössä:​ 

Espoon Kaikukortti 
Kainuun maakunnan Kaikukortti ​
Lappeenrannan Kaikukortti
Savonlinnan Kaikukortti
Karkkilan Kaikukortti

Kaikukortti-kokeilu käynnissä: 

Oulu​n Kaikukortti-kokeilu

Kaikukortti-kokeilua suunnitellaan vuodelle 2019 ainakin seuraavissa paikoissa: 

Kauniainen, Kemi, Kempele, Keski-Pohjanmaan maakunta ​ja Lohja.

Kaikukortti-toiminta luo yhteistyön tavan kulttuuri- ja sosiaali- ja terveysalan välille yli sektorirajojen: 

Kaikukortti-toimintaa koordinoivat alueilla kulttuuri- ja sosiaali- ja terveysalan vastuuhenkilöistä koostettu työpari tai työryhmä. 

Tilastoja Kaikukortista

Tänne päivitetään Kaikukortin tilastoja Kaikukortin haltijoista ja Kaikukortin käytöstä talven 2018-2019 aikana. Tänne on koottu joitakin Kaikukortti-tilastoja Espoosta ja Kainuusta:

Kulttuuria kaikille -palvelu ylläpitää Kaikukortin valtakunnallisia tilastoja. Tilastoja on saatavilla pyynnöstä Kulttuuria kaikille -palvelusta Kaikukortti kaikuu -hankkeen työntekijöitä, linkki yhteystietoihin alla. Yksityiskohtaisemmat tilastot ovat toistaiseksi tarkoitettu Kaikukortti-alueiden vastuuhenkilöiden käyttöön.

Tilastoyhteenveto Kaikukortista 2018

Seuraavassa word- ja pdf-tiedostossa on koottuna tietoja Kaikukortin jakeluista ja käytöstä Espoon, Kainuun maakunnan, Oulun, Karkkilan, Lappeenrannan ja Savonlinnan Kaikukorttialueilta. 

Kaikukortti_tilastoyhteenveto_2018 (PDF)
Kaikukortti_tilastoyhteenveto_2018 (DOC)

Kaikukortin arviointia kyselyin

Kaikukortin vaikuttavuutta ja merkityksiä on selvitetty kyselytutkimuksin. Kulttuuria kaikille -palvelu on toteuttanut kaksi kyselyä Espoossa (vuosina 2015 ja 2016) ja kaksi kyselyä Kainuussa (vuosina 2016 ja 2017). Kaikukorttia kokeilevilla alueilla on lisäksi toteutettu yksi kysely, Lappeenrannassa vuonna 2017.



Tänne on koottu koostetta Espoon ja Kainuun Kaikukortti-kyselyistä: 
Valmiit kyselyraportit:

Kaikukortti-toimintamalli on esimerkki yhteiskehittämisestä

Kaikukortti on esimerkki yhteiskehittämisestä: ​Kaikukortin toimintamalli on rakennettu yhdessä kulttuuri-, sosiaali- ja terveysalan toimijoiden ja kohderyhmän kanssa. Kaikukortin valtakunnallista toimintamallia kehitetään edelleen yhdessä valtakunnallisen Kaikukortti-verkoston kanssa. 

Kaikukortin valtakunnallinen toimintamalli

Toimintamallissa kuvataan Kaikukortin valtakunnalliset toimintaperiaatteet. Kaikukortti-verkostoissa mukana olevat kulttuuri-, sosiaali- ja terveysalan organisaatiot sitoutuvat näiden periaatteiden noudattamiseen. 

Toimintamalli on päivitetty 17.9.2019 ja se on voimassa toistaiseksi.

Kaikukortin valtakunnallinen toimintamalli 2019 [DOCX]Open this document with ReadSpeaker docReader

Kaikukortin valtakunnallinen toimintamalli  [PDF]Open this document with ReadSpeaker docReader

Kaikukortin valtakunnallinen toimintamalli 2019 [PPT, PDF]TULOSSA UUSI

Opas Kaikukortin kokeiluun ja käyttöönottoon


Kulttuuria kaikille -palvelu on mallintanut oppaan Kaikukortin kokeiluun ja käyttöönottoon uusille alueille. Oppaaseen on koottu keskeiset asiat Kaikukortin kokeilemisesta. Opas on tarkoitettu kaikille Kaikukortista kiinnostuneille, kuten kunnille, kaupungeille, sote-kuntayhtymille, seutukunnille ja maakunnille.

Kaikille kulttuuria Kaikukortilla – Opas Kaikukortin kokeiluun ja käyttöönottoon [PDF]

Kaikukortti-toiminnan kustannuksista Kaikukorttia kokeilevalla alueella

Kaikukortin koordinointi- ja ylläpitomalli on pyritty rakentamaan mahdollisimman kevyeksi. Kaikukortti-kokeilun aikaiset Kaikukortti-toiminnan ​kustannukset liittyvät käytännössä kokeilun valmisteluun menevään työaikaan ja viestintämateriaalin tuottamisen kustannuksiin. Mukana oleville kulttuurikohteille ei ainakaan toistaiseksi korvata Kaikukortilla hankittuja lippuja ja kurssipaikkoja.​

Esimerkki kustannuksista: 

Kokeilun valmisteluun kannattaa varata 1–2 henkilön (kulttuuri- ja sosiaali- ja terveysalan työntekijän työpari) osittaista työaikaa noin 3–6  kuukauden valmistelujaksolle. Myös kokeilun aikana tarvitaan osittaista työaikaa ainakin yhdeltä henkilöltä. ​

Työajan lisäksi hyvin kohtuullisia kustannuksia syntyy Kaikukortin viestintämateriaalin kääntämisestä ja painamisesta riippuen alueen koosta, mutta kustannukset voiva olla esimerkiksi joitakin tuhansia euroja. Kaikukortin visuaalisen ilmeen graafiset InDesign-pohjat saa maksutta käyttöön.​

Kysy lisää Kaikukortti kaikuu -hankkeen työntekijöiltä.


Lisätietoa

Jos sinulla on toive saada tietoa Kaikukortin arvioinnista ja tuloksista kuten tilastoista, voit ottaa yhteyttä Kaikukortti kaikuu -hankkeen hankejohtajaan tai hankekoordinaattoriin. 




Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin