Ohita navigaatio

#STOPHATREDNOW 14.5.2018

Hashtag stop hatred now

Power and Change: Inclusive Leadership

Power and Change: Inclusive Leadership on kulttuuritoimijoille ja taideinstituutioille räätälöity seminaari, jonka tavoitteena on lähestyä instituutionalisia rakenteita ja johtajuutta normikriittisestä lähtökohdasta. Miten huomioida moninaisuutta rekrytoinnissa, kuratoinnissa ja strategisessa työskentelyssä? Miten rakentaa ja johtaa inklusiivista taidelaitosta monikielisessä, kulttuurisesti moninaisessa yhteiskunnassa?

Koulutuspäivä järjestetään maanantaina 14.5. klo 12-16 Kiasman seminaarisalissa. Seminaari on maksuton. Päivän aikana kuullaan useita puheenvuoroja ja keskusteluja alan ammattilaisilta Suomesta ja ulkomailta. Seminaarin kieli on englanti.

Seminaari on osa #StopHatredNow -tapahtumaa, joka on usean taideinstituution ja interkulttuurisen organisaation yhteistyönä toteuttama. Seminaaria järjestävät Avaus. Toimijaksi suomalaisella taide- ja kulttuurikentällä -hanke ja Suomen kulttuurikentän tasa-arvoistamiseksi -hanke yhteistyössä #StopHatredNow -tiimin kanssa. Avaus-hanke tukee ulkomaalaissyntyisten taiteilijoiden ja kulttuurialan ammattilaisten työllistymistä suomalaisissa taide- ja kulttuurilaitoksissa. Suomen kulttuurikentän tasa-arvoistamiseksi -hanke on haastanut Helsingin taidekentän toimijoita luomaan itselleen strategiat yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden toteuttamiseksi rakenteellisessa ja esitystoiminnassa.

Lisätietoja muusta ohjelmasta tulossa pian täältä.

Ilmoittautuminen on päättynyt ja seminaari on täynnä. Tilaisuutta voi seurata striimauksen kautta facebookissa.

Kysymyksiä ja lisätietoja: Martina Marti, martina.marti@cultureforall.fi, 0400 997 203

Kiasma on liikkumisesteetön. Seminaari-tilassa on tarvittaessa käytössä induktiosilmukka ja vahvistin. Lisätietoja Kiasman saavutettavuudesta löytyy täältä.


INCLUSIVE LEADERSHIP | OHJELMA

14.5. klo 12–16, Kiasman seminaarisali

 

11:30–12:00 Ilmoittautuminen & kahvi

12:00–12:30 Alkusanat sekä Avaus ja Suomen kulttuurikentän tasa-arvoistamiseksi -hankkeiden esittely (englanniksi)

12:30–14:00 Power, strategies and structures (englanniksi)

Eeva Jäppinen: Espoo City Library as a multicultural working community

Ceyda Berk-Söderblom: Deconstruction of power: Controlled chaos for change

Paneelikeskustelussa puhuvat ylijohtaja Elina Anttila (Suomen Kansallismuseo), kulttuurituottaja ja kuraattori Ceyda Berk-Söderblom, kirjastopalvelupäällikkö Eeva Jäppinen (Espoon kaupunginkirjasto), ja toiminnanjohtaja Tomi Purovaara (Globe Art Point), keskustelun moderoi Tellervo Kalleinen.

Tauko

14:30–16:00 Power, programming and curating (englanniksi)

Jackie Shin: Creating an inclusive society by valuing the diversity

Isabel Hölzl: Questions as a strategy

Paneelikeskustelussa puhuvat johtaja Isabel Hölzl (Goethe-Institut), johtaja Katariina Kummala (Kuopion kaupunginorkesteri), pääjohtaja Mika Myllyaho (Kansallisteatteri) ja kapellimestari Jackie Shin, keskustelun moderoi Martina Marti.


Lämpimästi tervetuloa!


#StopHatredNow -tapahtuma tarjoaa tietoa ja työkaluja moninaisuudesta. Vuoden 2018 teemana on Valta ja muutos. #StopHatredNow jatkuu 15.-17.5. Lavaklubilla. Muut päivät ovat avoimia kaikille taiteen toimijoille. Tapahtuman toteuttavat yhteistyössä Aalto-yliopiston taiteen laitos, ArtsEqual, Ateneum, Globe Art Point, Goethe-Institut, Interkult, Kansallisteatterin Lavaklubi, Kiasma, Kulttuuria kaikille -palvelu, Kulttuurikeskus Caisa, Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cupore, Ruskeat Tytöt, UrbanApa sekä Zodiak – Uuden tanssin keskus.

Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin