Ohita navigaatio

Sofia Karisen näyttely: Värit kantavat, värit vievät, värien kanssa

Sofia maalaamassa isoa, värikästä teosta.

20.10.–4.11.2022 Haaparannan kirjasto.

Taiteilija Sofia Karinen valitsee maalaustensa aiheet elinympäristöstään ja lähiluonnosta. Hän valokuvaa sopivia kohteita puhelimellaan ja sommittelee kuvat kankaalle värikylläisillä öljymaaleilla. Useimmiten hän ei juuri luonnostele vaan alkaa suoraan maalaamaan. Sopivien sävyjen sekoittaminen on Karisen mukaan haastava ja mielenkiintoinen osa maalausprosessia. 

Maisemateosten ja sisäkuvien hypnoottinenkin tilan tunne muodostuu pienten ja suurten värialueiden vaihtelusta. Tämän näyttelyn maalauksista löytyy näkymiä Torniosta ja Oulun seudulta sekä Ranskasta.

Sofia Karinen on 22-vuotias suomalais-ranskalainen kuvataiteilija. Piirtäminen ja maalaaminen ovat olleet Kariselle tärkeitä lapsesta asti. Hän aloitti taideopinnot jo nuorella iällä Oulussa. Karinen on jatkanut taideopintojaan kahden vuoden ajan Limingan taidekoulussa keskittyen muun muassa öljyvärimaalaukseen ja grafiikkaan.

Karisen teoksia on aiemmin ollut esillä Limingan taidekoulun kevätnäyttelyissä ja hänelle on myönnetty Oulun Saskiat ry:n stipendi vuonna 2021. Haaparannan kirjaston näyttely on Karisen ensimmäinen yksityisnäyttely.

Avajaiset

Näyttelyn avajaiset järjestetään torstaina 20.10. klo 14 (Suomen aikaa). Avajaisissa on mukana elävää musiikkia. Lämpimästi tervetuloa!

Tilaa taiteilijuuteen

Näyttely on osa Tilaa taiteilijuuteen - vammaisten ja viittomakielisten taiteilijoiden yhdenvertaisuus -hanketta. Kulttuuria kaikille -palvelun toteuttaman ja Koneen säätiön rahoittaman hankkeen tavoitteena on vahvistaa vammaisten ja viittomakielisten taiteilijoiden ammatillisia mahdollisuuksia ja yhdenvertaista asemaa taiteen alalla.

Yksi osa hanketta ovat Aineen taidemuseon kanssa toteutettavat residenssijaksot, joiden tarkoituksena on löytää luovia ja kokeilevia ratkaisuja vammaisten ja viittomakielisten taiteilijoiden residenssityöskentelyyn. Keväällä 2022 järjestetyn avoimen haun kautta residensseihin valittiin yhteensä kuusi taiteilijaa. Taiteilijat työskentelevät syksyn aikana residenssissä ja valmistavat näyttelyitä eri tiloihin Torniossa ja Haaparannalla. Vuonna 2023 teoksista koostetaan ryhmänäyttely Aineen taidemuseoon.

Haaparannan kirjasto

Haaparannan kirjaston näyttelytilaan on vapaa pääsy. Tila on esteetön, näyttelytilaan on pääsy hissillä. 

Osoite: Packhusgatan 4, 953 31 Haparanda.

Aukioloajat (Suomen aikaa):

Maanantai 13–20, tiistai 13–20, keskiviikko 13–20, torstai 11–17, perjantai 11–17, la 11–15.

Aukioloajat (Ruotsin aikaa):

Maanantai 12–19, tiistai 12–19, keskiviikko 12–19, torstai 10–16, perjantai 10–16, la 10–14.

Tilaa taiteilijuuteen -hankkeen logo.

Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin