Ohita navigaatio

Missä ovat lasten- ja nuortenkirjojen vammaiset sankarit?

Alla funkar olika -kirjan kansikuva.

Keskustelu Helsingin kirjamessuilla 

Paikka: Helsingin messukeskus, Messuaukio 1, lava: Kalasatama 

Aika: 28.10., klo 10.30–11.00 

Vammaiset henkilöt ovat lähestulkoon näkymättömiä lasten- ja nuorten kirjallisuudessa. Kulttuuria kaikille -palvelun ja Kuvittajat ry:n järjestämässä keskustelussa erilaiset kirjallisuusalan toimijat keskustelevat siitä, miten kirjallisuuskentästä voisi tehdä inklusiivisemman. Keskustelun lähtökohtana on hiljattain julkaistuja suomalaisia kirjoja: Karin Erlandsonin (teksti) & Hannamari Ruohosen (kuvitus) kuvakirja Pussel: en bok om rättigheter (Ålands handikappförbund, 2022) ja Heini Sarasteen (teksti), Kalle Könkkölän (teksti) ja Väinö Heinosen (kuvitus) kuvakirja Alla funkar olika. Bok för barn om funktionsnedsättningar (Lärum 2022) (alkuperäisteos Voihan vammainen. Lasten kuvasanakirja vammaisuudesta, Into 2017). 

Keskustelemassa ovat Kuvittajat ry:n puheenjohtaja, kuvittaja Maija Hurme, runoilija Sanni Purhonen, kuvittaja Hannamari Ruohonen, sekä aktivisti ja Yhdenvertaisen kulttuurin puolesta ry:n puheenjohtaja Amu Urhonen. Moderaattorina toimii Kulttuuria kaikille -palvelun toiminnanjohtaja Rita Paqvalén.

Liput 

Päivälippu Helsingin kirjamessuille maksaa 17/11 euroa (jos ostat verkosta viimeistään 12.10.), 18/12 euro (jos ostat verkosta viimeistään 26.10.), 21/13 euroa (jos ostat verkosta kirjamessujen aikana 27.-30.10.) tai 23/15 euroa (jos ostat lipun sisäänkäynniltä tullessasi messuille). Lisätietoa lippujen ostamisesta Helsingin kirjamessujen sivuilta.

Saavutettavuus 

Keskustelu on ruotsinkielinen ja tulkataan suomenruotsalaiselle viittomakielelle. Kalasatama-lava on esteetön. Messukeskuksen kaikki sisäänkäynnit ovat esteettömiä, kulku eri tiloihin on esteetön ja esteettömiä wc:itä sijaitsee kaikissa kerroksissa. Avustavat koirat ovat tervetulleita ja avustajille on maksuton sisäänpääsy. Taksit voivat jättää matkustajat sisäänkäyntien luokse. Messukeskuksella on esteettömiä, maksuttomia autopaikkoja. Sisäänkäyntien luona on lainattavia pyörätuoleja, jos haluat varata itsellesi pyörätuolin voit ottaa yhteyttä messukeskukseen sähköpostitse: asiakaspalvelu@messukeskus.com. Lisätietoja Messukeskuksen esteettömyydestä.

Pussel-kirjan kansikuva.

Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin