Ohita navigaatio

Tietokannat ja verkkopalvelut


Linkkien toimivuus on tarkistettu viimeksi 8.1.2016.


Avoin museo

Keskisuomalaisten museoiden ylläpitämä sivusto esittelee alueen museotarjontaa painottaen kohteiden saavutettavuutta. Verkkomaailmassa voi tutustua esimerkiksi näkövammaisille suunnattuun näyttelyyn tai viittomakielisiin museokohde-esittelyihin.
avoinmuseo.fi/saavutettavuus


Esteettömyystietokanta

Tietokanta sisältää esteettömyyttä käsitteleviä kirjoja, opinnäytteitä, verkkojulkaisuja ja DVD-tallenteita sekä suomeksi että muilla kielillä julkaistuna. Tietokantaa ylläpitää Invalidiliiton Esteettömyyskeskus ESKE. Tietokanta on tarkoitettu kaikille esteettömyydestä, sen historiasta, nykytilasta ja tulevaisuudesta kiinnostuneille.
Esteettömyystietokanta

Esteetön.fi

Esteetön.fi on esteettömyystiedon keskus internetissä.
esteeton.fi

Finland Festivalsin tapahtumakalenteri

Koko maan kattava kulttuuritapahtumien kalenteri. Kalenterissa ovat mukana Finland Festivalsin jäsentapahtumat ja festivaaleja voi etsiä myös esteettömyyden mukaan.
festivals.fi


Harrastusmahdollisuuksia pääkaupunkiseudulla

Mahdollisuus lapselle ry:n keräämä linkkilista erityisryhmille suunnatuista harrastusmahdollisuuksista pääkaupunkiseudulla.
www.malary.fi/harrastelinkit.html


Helppoliikkua.fi

Helppoliikkua.fi -sivustolla voi jakaa ja etsiä tietoa paikoista, joissa on helppo tai hankala liikkua. Voit vinkata hyvistä paikoista muille tämän palvelun avulla.
helppoliikkua.fi


Ihan epäNormaalia - Vammaisuuden historia Suomessa -verkkonäyttely

Aikajana vammaisuuden historiasta sekä haastavia kysymyksiä, kuumia perunoita,vammaisten ihmisten oikeuksien toteutumisesta Suomessa. Verkkonäyttely liittyy näyttelyyn, jonka Työväenmuseo Werstas teki yhdessä Kuurojen museon, Näkövammaismuseon, Kulttuuria kaikille -palvelun, Kynnys ry:n ja Kulttuuriyhdistys Suomen EUCREA ry:n kanssa. Näyttely toi näkyväksi näkymätöntä historiaa.
Ihan epäNormaalia - Vammaisuuden historia Suomessa -verkkonäyttely


Moottorikorvat

Sivuilla kerrotaan huonokuuloisille nuorille tarjotuista palveluista Internetissä sekä Kuulonhuoltoliiton nuorisotoiminnan järjestämistä tapahtumista ja muista huonokuuloisille nuorille suunnatuista palveluista.
moottorikorvat.net


Museot.fi:n museohaku

Museot.fi -verkkosivuilta kohdasta "museohaku" voit hakea tietoa yksittäisten museoiden saavutettavuus-palveluista (löytyy museokohtaisesti sivun alareunasta otsikon "Palvelut" alta). Tiedot yli tuhannesta museosta.
museot.fi/museohaku


Papunet

Papunet-sivusto tarjoaa tietoa selkokielestä ja puhevammaisuudesta.
papunet.net


Papuri

Papuri on työkalu, jolla voi tehdä verkkokirjoja. Kirjoissa voi käyttää tekstiä, kuvaa, videota ja äänitiedostoja. Papurilla voit luoda esimerkiksi selkokielisiä tietokirjoja, toimintaohjeita tai valokuva-albumeita.
papuri.papunet.net


Pääseekö sinne?

Suomi kaikille -sivuston "Pääseekö Sinne?" -osiossa voit itse arvioida erilaisten kohteiden esteettömyyttä. Palvelun avulla kerätään tietoa rakennetun ympäristön esteettömyydestä käyttäjänäkökulmasta.
suomikaikille.fi/paaseekosinneSaavutettava.fi

Saavutettava.fi julkaisee uutisia ja kirjoituksia saavutettavuudesta ja web-standardeista. Lisäksi tavoitteena on tarjota keskitetysti tietoa niistä web-julkaisun suositeltavista toimintatavoista, joilla varmistetaan, että verkkosivut ja -palvelut ovat yhtälaisesti kaikkien ulottuvilla.
saavutettava.fi


Suomi kaikille

Suomi kaikille -sivuston kautta voit etsiä tietoa erilaisten kohteiden esteettömyydestä. D4-verkosto Oy:n, Kynnys ry:n ja Rullaten ry:n toteuttama tietopalvelu tarjoaa tietoa esteettömistä ja saavutettavista matkakohteista. Kohteita voi etsiä sijainnin, aktiviteettien ja esteettömyystietojen perusteella. Tarkassa esittelyssä kerrotaan sekä kohteen tarjoamista palveluista että esteettömyydestä ja käyttäjien kokemuksista.
suomikaikille.fi


Taideapteekki

Taideapteekki on Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelujen ja sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottamaa kulttuuritoimintaa ikääntyneille.
jyvaskyla.fi/kulttuuri/palvelukeskus/taideapteekki 


Verneri.net

Kehitysvamma-alan verkkopalvelu

verneri.net


Suomen viittomakielten verkkosanakirja

Suomalaisen ja suomenruotsalaisen viittomakielen verkkosanakirja
suvi.viittomat.net

Viittomakielinen kirjasto

Viittomakielinen kirjasto on e-kirjasto, joka avattiin vuonna 2014. Kirjaston aineisto koostuu viittomakielisistä videoista, joista merkittävä osa on puhuttu tai tekstitetty suomeksi tai ruotsiksi. Kirjasto on vapaasti kaikkien käytettävissä ilman kirjautumista. viittomakielinenkirjasto.fi

VisualAccess

VisualAccess-verkkosivusto on tietopankki saavutettavuudesta ja esteettömän viittomakielisen tiedon tuottamisesta. Sivusto toimii tiedonlähteenä sekä esteettömyysasioiden parissa työskenteleville että viittomakielisille itselleen. Palvelusta löydät tietoa viittomakielisten kielellisistä oikeuksista sekä neuvoja kääntämisestä ja materiaalin tuottamisesta viittomakielelle. Verkkopalvelun ovat toteuttaneet Suomenruotsalaisten viittomakielisten liitto ja VisualBridge Uusimaa. Se on osa Accola-hanketta, jota rahoittaa Raha-automaattiyhdistys RAY.
visualaccess.fi
 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin