Ohita navigaatio

Teatteri ja sirkus


Teatteria kaikille! Opas teattereille saavutettavaan toimintaan

Käytännönläheinen opas sisältää suosituksia ja ohjeita teattereille mm. viittomakielisen ja kuvailutulkatun esityksen järjestämiseen sekä rakennetun ympäristön esteettömyyden toteuttamiseen. Opas on Kulttuuria kaikille -palvelun ja Suomen Teatterit ry:n yhteisjulkaisu. 2. painos julkaistu 2014.

Teatteria kaikille -opas [DOC]
Teatteria kaikille -opas [PDF]


Malli tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmalle

Suomen Teatterit ry on julkaissut vuonna 2020 mallin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmaan suomeksi ja ruotsiksi.
Tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämisvelvoitteet koskevat kaikkia työnantajia, ja Suomen Teatterit ry suosittelee, että kaiken kokoisilla näyttämötaiteen organisaatioilla olisi tähän liittyvät suunnitelmat käytössään. Malli on tarkoitettu apuvälineeksi ja muistilistaksi teattereille. Pohjaa saa käyttää ja muokata vapaasti.

Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma (linkki Suomen Teatterit ry:n sivuille)


Opas sirkuksen hyvinvointivaikutusten tutkimukseen

Oppaassa annetaan avaimia sosiaalisen sirkuksen toimijoille hyvinvointivaikutusten tutkimiseen ja osoittamiseen. Tietoa voi soveltaa myös muiden kulttuurialojen vaikutusten tutkimiseen. Tutkivan teatterityön keskuksen tuottama julkaisu on yksi Vaikuttava sirkus -hankkeen (2011-2014) loppujulkaisuista. Julkaistu 2013.

Opas sirkuksen hyvinvointivaikutusten tutkimukseen [PDF]

Sosiaalisen sirkuksen hyvien käytäntöjen opas

Tutkivan teatterityön keskuksen julkaisu on tuotettu Sosiaalinen sirkus -hankkeen (2009-2011) aikana. Opas on käytännönläheinen työkalu sosiaalista sirkustoimintaa järjestäville ja suunnitteleville.

Sosiaalisen sirkuksen hyvien käytäntöjen opas [PDF]


Tekstiä teatterissa -tietopaketti

Tekstiä teatterissa - Tietopaketti teatteritekstityksestä on Kulttuuria kaikille palvelun tuottama kooste Ateneum-salissa vuonna 2007 järjestetyn Tekstiä teatterissa? -seminaarin esitysten pohjalta. Teatteritekstittämisellä tarkoitetaan esityksen vuorosanojen esittämistä yleisölle tiivistetyssä tekstimuodossa reaaliajassa. Julkaistu 2008.

Tekstiä teatterissa -tietopaketti [DOC]
Tekstiä teatterissa -tietopaketti [PDF]

 
 

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin