Ohita navigaatio
Valkoinen teksti EMMA TALKS mustalla pohjalla.

EMMA Talks: Yhdenvertaisuuden ja taiteen äärellä

ke 22.11.2023 klo 17:30–18:30

Aitio-tila, 2. kerros, EMMA – Espoon modernin taiteen museo, Näyttelykeskus WeeGee, Ahertajantie 5, Tapiola, Espoo

Tapahtuma on maksuton ilmoittautuneille, Ilmoittaudu tällä lomakkeella (siirryt EMMAn sivuille).

Tervetuloa kuuntelemaan taiteilijoiden Maarit Hedmanin ja Anu Haapasen keskustelua taiteesta ja yhdenvertaisuudesta sekä pimeydestä ja valosta. Hedman ja Haapanen jakoivat kokemuksen työskentelystä pohjoisessa rajakaupungissa ollessaan Aineen taidemuseon ja Kulttuuria kaikille -palvelun järjestämässä residenssissä Torniossa vuoden 2022 lopulla.

Keskustelussa kuullaan kokemuksia siitä, miten näkönsä menettänyt ja näkevä taiteilija peilasivat tasavertaisina omaa työskentelyään toistensa kautta. Miten yhteistyö ruokki taiteilijuutta? Miten pimeyden ja valon vuoropuhelu jalostui taiteeksi? Lisäksi keskustellaan vammaisten taiteilijoiden tilanteesta Suomessa. Miten vammaisten taiteilijoiden yhdenvertaisuus toteutuu suomalaisella kuvataiteen kentällä? Taiteilijoiden kanssa on keskustelemassa taiteen tehtävästä yhteiskunnassa kirjoittanut kriitikko Sini Mononen.

Tilaisuuteen osallistuminen on ilmoittautuneille maksutonta. Ilmoittaudu tällä lomakkeella (siirryt EMMAn sivuille).

Saavutettavuus ja turvallisempi tila

Tilaisuudessa on kirjoitustulkkaus ja tulkkaus suomalaiselle viittomakielelle. Pyrimme järjestämään tapahtumaan myös induktiosilmukan.

EMMA on saavutettava museo. Museon toiseen kerrokseen pääsee hissillä ja rakennuksessa on tilavat käytävät ilman kynnyksiä. WeeGeen aulasta voi lainata lastenrattaita, pyörätuoleja ja rollaattoreja. Lue lisää EMMAn saavutettavuudesta (siirryt EMMAn sivuille).

Turvallisemman tilan periaatteet EMMAssa (siirryt EMMAn sivuille)

Suora verkkolähetys

Tapahtuma striimataan EMMAn Facebook-sivulle (www.facebook.com/emmamuseum), suora striimauslinkki: Siirry EMMA Talks suoraan verkkolähetykseen Facebookiin. Myös verkkolähetyksen seuraajilla on mahdollisuus osallistua keskusteluun.

Viittomakielen tulkit näkyvät striimissä.

Linkki kirjoitustulkkauksen seuraamiseen etänä (siirryt Text on tapiin)

Järjestäjät

Tapahtuma on osa DiDa – Disability Day Art & Action -festivaalia.

Keskustelun järjestävät yhteistyössä EMMA ja Kulttuuria kaikille -palvelun koordinoima Tilaa taiteilijuuteen – vammaisten ja viittomakielisten taiteilijoiden yhdenvertaisuus -hanke. Hankkeen rahoittaa Koneen Säätiö.

emmamuseum.fi

tilaataiteilijuuteen.fi

kulttuuriakaikille.fi

Aineen taidemuseon verkkosivut

disabilityday.net

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin