Ohita navigaatio

Moninaisuusagentit

Haluaisitko kehittää työtäsi moninaisempaan ja inklusiivisempaan suuntaan? Kaipaatko moninaisuusajattelua organisaatioosi?

Moninaisuusagentit ovat kokeneita taide- ja kulttuurialan ammattilaisia, joilla on monikulttuurinen tausta, strateginen moninaisuusosaaminen sekä suomalaisen työetiikan tuntemusta. He tarjoavat taide- ja kulttuurialan toimijoille asiantuntijuutensa, ulkopuolisen silmän uusia näkemyksiä sekä käytännöllistä tukea inkluusion toteuttamisessa.

Moninaisuusagentit ovat valmiina tukemaan kulttuurilaitosten moninaisuustyötä ja Kulttuuria kaikille -palvelussa toivomme, että heidän osaamistaan hyödynnetään! Tutustu moninaisuusagentteihin englanninkielisillä sivuillamme: Diversity Agents.

Moninaisuusagentit, vuosikurssi 2022:


Moninaisuusagentit, vuosikurssi 2019:

Daria Agapova (englanniksi)

Pablo Alvarez (englanniksi)

Anastasia Artemeva (englanniksi)

Anna Litewka-Anttolainen (englanniksi)

Laura Gazzotti (englanniksi)

Kemê Pellicer (englanniksi)

Sadjad Shokoohi (englanniksi)

Tatiana Solovieva (englanniksi)

Ilaria Tucci (englanniksi)

Arlene Tucker (englanniksi)

Sheung Yiu  (englanniksi)

Listalla olevat agentit osallistuivat 2019 Kulttuuria kaikille -palvelun, Globe Art Pointin ja Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cuporen järjestämälle moninaisuusagentti-kurssille ulkomaalaissyntyisille ja -taustaisille taide- ja kulttuurialan ammattilaisille ja taiteilijoille. Kurssitodistukset jaettiin moninaisuusagenteille tiistaina 10.12.2019.


Moninaisuusagentti-kurssin valmistujaiset joulukuussa 2019. Takarivissä vasemmalta oikealle: Sadjad Shokoohi, Pablo Alvarez, Laura Gazzotti, Anastasia Artemeva, Kemê Pellicer, Daria Agapova, Tatiana Solevieva, Ilaria Tucci. Eturivissä vasemmalta oikealle: Arlene Tucker, Martina Marti (kurssin koordinaattori), Sheung Yiu.


Moninaisuusagentti-kurssi oli osa Avaus. Toimijasta mentoriksi -hanketta ja Opetushallituksen rahoittama. Avaus -hanke päättyi vuoden 2019 lopussa.

Kurssin tavoitteena oli tarjota työkaluja taide- ja kulttuurikentän moninaisuuden kehittämiseen.

Kurssilla käsiteltiin moninaisuuteen liittyviä aiheita, tutustuttiin taide- ja kulttuurikenttään sekä taidepolitiikkaan Suomessa ja tarjottiin mahdollisuus tehdä konkreettista moninaisuustyötä yhden laitoksen kontekstissa. Osallistujia pyydetiin tuomaan aktiivisesti omaa osaamista ryhmään ja tarjoamaan toisilleen sparrausta.

Kurssille osallistui 11 taide- ja kulttuurialan ammattilaista. He valikoituivat open call -haun kautta maaliskuussa 2019. 

Lue lisää Avaus -hankkeesta verkkosivuillamme.

Moninaisuus-agenteista lisätietoja englanninkielisellä sivullamme.


 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin