Ohita navigaatio
Suomi Finland 100 -logo

Tietoisesti vaiennetut -seminaari 17.5.2016

17.5.2016 klo 16.00-18.30
Päivälehden museo, Ludviginkatu 2-4, Helsinki

Taustaa

Suomen laissa oli vuoteen 1999 saakka voimassa lakipykälä, jonka nojalla ”julkinen kehottaminen haureuteen toiseen samaan sukupuolta olevan kanssa” oli rangaistava. Tämä ns. kehotuskieltopykälä, joka astui voimaan 1971 homoseksuaalisuuden dekriminalisoinnin yhteydessä, vaikutti monella tavalla siihen miten homoseksuaalisuutta esitettiin ja vaiennettiin suomalaisissa medioissa.

Kaksi miestä eduskuntatalon portailla, kylteissä lukee: Kehotamme homoseksuaalisuuteen ja Olen hintti 25 tuntia vuorokaudessa

Paneelikeskustelu

Tietoisesti vaiennetut -paneelikeskustelun teemana on kehotuskieltopykälän vaikutukset 1970- ja 80-luvun julkiseen keskusteluun. Seminaari järjestetään Homo- ja transfobian vastaisena päivänä 17.5.2016. Paneelin keskustelijoina ovat presidentti Tarja Halonen, asianajaja Ulf Månsson ja kirjailija Pirkko Saisio ja paneelin moderaattorina toimii professori ja mediatutkija Anu Koivunen.

Ilmoittautuminen

Seminaariin mahtuu 80 henkilöä. Valitettavasti seminaari on täynnä!

Suora verkkolähetys

Voit seurata suoraa verkkolähetystä seminaarista osoitteessa ustream.tv/channel/issetv. Viittomakielen tulkkaus pyritään saamaan näkymään mahdollisimman hyvin myös striimauksessa.

Huom, kun lähetyksen avaa, alussa näkyy mainos, joka ei liity seminaariin tai ole järjestäjien valitsema.

Tallenteet

Seminaarin tallenteet ovat nyt katsottavissa YouTubessa suomalaiselle viittomakielelle tulkattuna. Valitettavasti avaussanoissa tulkkaus ei näy koko ajan, mutta paneelikeskustelussa se näkyy hyvin.


Tietoisesti vaiennetut -paneelikeskustelun avaussanat YouTubessa
Tietoisesti vaiennetut -paneelikeskustelu YouTubessa

Esteettömyys

Esteettömiä autopaikkoja ei valitettavasti ole museon välittömässä läheisyydessä. Lähin esteetön autopaikka on osoitteessa Pieni Roobertinkatu 16.

Aiemmasta tiedosta poiketen museon sisäänkäynti ei ole täysin esteetön. Ovella on 10 cm kynnys, johon asennetaan tilaisuuden ajaksi siirrettävä luiska. Ovi ei ole automatisoitu ja se on hyvin raskas. Luiskan jälkeen on pieni tasanne, ja oven kohdalla vielä kaksi 1-3 cm korkuista kynnystä. Klo 15.30-16.10 ovella on kaksi järjestäjien edustajaa, jotka voivat avustaa tarvittaessa. Voit myös tarvittaessa soittaa Outi Salonlahdelle, 040 963 9908.

 Saavutettavuuden symboli  Museon sisällä on esteetön kulku.
 Esteetön wc vasen Esteetön wc sijaitsee lähellä aulaa ja seminaaritilaa, katutasossa naulakoiden luona. WC:ssä on vasemman käden puolella on vain noin 60 cm tilaa.
 Viittomakielen symboli Tilaisuudessa on tulkkaus suomalaiselle viittomakielelle.
 Induktiosilmukan symboli Seminaarissa on induktiosilmukan käyttömahdollisuus.

Suomi 100 - Sateenkaaren väreissä

Seminaari käynnistää Seta ry:n ja Kulttuuria kaikille -palvelun yhdessä tuottaman Suomi 100 – Sateenkaaren väreissä -hankkeen. Suomi 100 – Sateenkaaren väreissä on kulttuuri-, taide- ja viestintähanke, joka tekee näkyväksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen (LHBTIQ) historiaa osana itsenäisen Suomen historiaa, kerää uutta tietoa vähemmistöjen elämästä sekä tuo esiin ajankohtaista queer-näkökulmista toteutettua taidetta ja kulttuuria.

Suomi 100 – Sateenkaaren väreissä Facebook-sivu

www.seta.fi
www.kulttuuriakaikille.fi
Seminaarin Facebook-tapahtuma

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Rita Paqvalén, rita.paqvalen(a)cultureforall.fi
Taiteellinen johtaja Katriina Rosavaara, katriina.rosavaara(a)gmail.com

Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin