Ohita navigaatio

DiDa 2016 – Disability Day Art & Action 3.12.2016

DiDa 2016 – Disability Day Art & Action tarjoaa taidetta ja tapahtumia Helsingissä Kansainvälisenä vammaisten päivänä 3.12.2016. Verkostotapahtuma järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa!

Kaamoksen keskelle on luvassa valoa, kun karnevaalihenkinen DiDa-kulttuuritapahtuma valtaa keskustan. Monipuolinen maksuton kattaus kutsuu mukaan kaikki vauvasta vaariin! Tarjolla on musiikkia, tanssia, teatteria, sirkusta, runoutta ja luovia pajoja. Päänäyttämönä toimii Tavastia-klubi, jossa ohjelmaa on tarjolla klo 12–15.

Tavastialla päivän käynnistää KaaosCompanyn tanssiteos Rikkinäinen puhelin / Chinese Whispers, sitten räppäävät Hulttioveljekset eivätkä esitykset siihen lopu. Aleksi Kirjonen ja paralympiaurheilija Henry Manni haastavat sinut kokeilemaan temppurataa, jolla kohtaat arkipäiväisiä asioita pyörätuolin käyttäjän näkökulmasta, kuten mukulakiviä, kynnyksiä, pieniä ramppeja ja tavaroiden kuljetusta. Performanssitaiteilija Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen asettuu teoksessaan rapsutettavaksi.

Tavastian aula täyttyy korkealaatuisesta taidekäsityömyynnistä, ja omaa luovuuttasi pääset kokeilemaan myös Helsingin Kehitysvammatuki 57 ry:n maalauspisteessä. SirkusRakkausPumPumin pellebändi viihdyttää tauotta. Päivän päätteeksi julkistetaan kulttuuripalkinto Vimman saaja.

Karnevaalitunnelma levittäytyy Kampin Narinkkatorin laidalla olevaan Laituri-tilaan, jossa voit nauraa tikahtuaksesi Naura-tanssi-hengitä -työpajassa ja nauttia Pop-up kahvila Annan tarjoiluista.

Keskustan taiteen toimijat ovat menossa mukana: Ateneumin taidemuseossa voit luoda savesta muotokuvasi, Kiasmassa osallistut keskustelevaan opastukseen ja Art Galleria Kaarisillassa voit tuunata hassua huonekalua. Kansallisteatterin lastennäytelmä “Mauri ja vähä -älypuhelin” kohtaa katsojansa myös viittomin. Lapinlahden Lähde julistaa kulttuurisia oikeuksia tiloissaan esityksin ja työpajoin.

Karuselli pyörii iltaan saakka! Päivän viralliset päätösbileet pidetään Kansallisteatterin Lavaklubin Omatuntoklubilla.

Tilaisuudesta pyritään tekemään mahdollisimman saavutettava.

Tule pitämään lystiä, kokemaan hulvattomia asioita ja nauttimaan rajattomasta taiteesta! Ole myös kuulolla: SosPed-säätiön Mieletöntä valoa -hankkeen mediapaja toimittaa radio-ohjelmaa suoraan tapahtumien sykkeestä.

DiDa-tapahtuman yhteistyössä ovat mukana Ateneumin taidemuseon, Nykytaiteen museo Kiasman, Kansallisteatterin, Galleria Art Kaarisillan, Kampin Kappelin, Laiturin ja Lapinlahden Lähteen lisäksi mm. SosPed-säätiö, Näkövammaisten kulttuuripalvelu ja Kuurojen liitto.

Ensimmäisen DiDan tuottavat Kynnys ry, Tukilinja-lehti, Kulttuuriyhdistys Suomen Eucrea ry sekä Kulttuuria kaikille-palvelu. Tapahtuman on tarkoitus muodostua jokavuotiseksi.

Verkostoon ja lisätapahtumien järjestämiseen ovat kaikki tervetulleita! Tapahtumasta pidetään lehdistötilaisuus 23.11.2016 Galleria Art Kaarisillassa, Sanomatalossa.

Lisätietoja tapahtumasta DiDan verkkosivuilla.

Seuraa DiDaa myös Facebookissa!

Lisätietoa: tuottaja Mervi Leivo, info.disabilityday@gmail.com, puh. 045 357 9354.

Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin