Ohita navigaatio
Dida Disability Day Art & Action logobanneri

DiDa - Disability Day Art & Action 27.11. - 3.12.

Esityksiä, taidetta, elokuvia, pop up -kahvila, taidekäsitöitä ja muuta kiinnostavaa kansainvälisenä vammaisten päivänä 3.12. Helsingissä Ruoholahdessa.

DiDa – Disability Day Art & Action kutsuu yleisöä nauttimaan monipuolisesta ohjelmasta sunnuntaina 3.12.2017 klo 12–17. Päätapahtuma järjestetään Ruoholahden ostoskeskuksessa sijaitsevassa Ruohis-tapahtumatilassa, ja sinne on vapaa pääsy.

Taiteiden edistämiskeskuksen terveiset tapahtumaan tuo sen johtaja Minna Sirnö.Tilaisuudessa jaetaan myös 5000 euron Vimma-taidepalkinto.

Tapahtuman esiintyjiin kuuluvat muun muassa viittomakielinen stand up -koomikko Gavin Lilley, svengaavalla pop- ja rock-musiikilla viihdyttävä ResonaariDuo, kehitysvammaisten lasten ja nuorten tanssiryhmä Ihanat sekä jousimusiikkia soittava Vakuuttikvartetti. Elvido ja Mc Koo tuovat räpillään katutaidetta tapahtumaan. Aspa-säätiön nuorten tekemässä Lokerointinäytelmässä käsitellään vammaisten nuorten yhteiskunnassa kohtaamia ahdistavia ja välillä huvittaviakin luokitteluja.

Tarjolla on myös liikkuvaa kuvaa. Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimosen lyhytelokuva Illusionist’s Visions kertoo näkövammaisen Ronjan haaveesta tulla viittomakielen tulkiksi. Luvassa myös esittely ja lisävideomateriaalia Salainen metsäni -dokumentista, joka kertoo autismin kirjolla olevasta Laurista. Abilis-säätiön 20-vuotisjuhlavuoden valokuvanäyttelyssä voit tutustua säätiön rahoittamiin projekteihin, jotka tukevat kehitysmaiden vammaisten ihmisten itsenäisen elämän edellytyksiä. Näyttelyyn järjestetään myös kuvailutulkattuja kierroksia.

DiDassa on mahdollista myös ostaa laadukkaita käsitöitä myyjäisistä sekä nauttia Pasilan toimintakeskuksen pop up -kahvila Annan herkuista.

Saavutettavuus

DiDa-tapahtuma 3.12. on esteettömissä tiloissa. Esiintymislavan tuntumassa on asennettuna induktiosilmukka. Tapahtumassa on viittomakielen tulkkaus ja osassa ohjelmaa kuvailutulkkausta. Pyrimme järjestämään myös kirjoitustulkkausta. 

Ohjelmaa myös muualla

Jo ennen vammaisten päivän tapahtumaa on 27.11.-3.12. tarjolla yhteistyökumppaneiden oheisohjelmaa. Esimerkiksi DuvTeaternin ruotsinkielisessä Min historia -seminaarissa jäljitetään kehitysvammaisten historiaa suomalaisen taiteen kentällä. Ohjelmassa on esteettömiä opastuksia Ateneumissa, Kiasmassa ja Helsingin kaupunginmuseossa, viittomakielelle tulkattuja esityksiä Kansallisteatterissa, muotokuvamaalausta ArtKaarisillassa sekä paljon muuta jännittävää kulttuuritarjontaa.

Koko ohjelma aikatauluineen on nähtävillä DiDan verkkosivuilla. Löydät sieltä myös tapahtumien saavutettavuustiedot. Maksuttomaan tapahtumaan ovat tervetulleita aivan kaikki.

DiDan pääjärjestäjiä ovat Tukilinja, Kulttuuriyhdistys Suomen EUCREA ry, Abilis-säätiö, Kynnys ry ja Kulttuuria kaikille -palvelu. Tule mukaan tekemään kansainvälisestä vammaisten päivästä näkyvä ja kuuluva tapahtuma Helsinkiin!


Elvido räppää Ruohiksessa noin klo 15. Kuva: Elvido


Lisätietoa ja kuvia median käyttöön:
tuottaja Oona Simolin, info@disabilityday.fi,
puh. 044 2909 651.
www.disabilityday.fi 
https://www.facebook.com/DiDay/


 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin