Ohita navigaatio

Kari Toiviainen: Etuovelta sydämeen

Valokuva, jossa päällekkäin useita kuvia, mm. kaupunkimaisema ilta- tai aamuruskossa, kävelevä henkilö, alikulkutunneli.
Kuva: Kari Toiviainen.

24.11.–10.12.2022 Haaparannan kirjasto

Taiteilija Kari Toiviaisen teoksissa päärooleissa ovat Tornion ja Haaparannan kaksoiskaupunki sekä sen asukkaat. Toiviainen on tallentanut kaupunkien ja asukkaiden tunnelmia, ääniä, maisemia, ajatuksia, tuntemuksia ja muistoja.

"Me emme elä vain nykyisyydessä.
Menneisyys kaikkine muistoineen, tapauksineen ja kokemuksineen elää meissä,
ja usein voi sattua että juuri entisyys on voimakkaampi kuin nykyisyys." 

Jyväskylästä kotoisin oleva mediataiteilija Kari Toiviainen vieraili useamman kerran Haaparannan-Tornion alueella syksyn 2022 kuluessa, tapasi paikallisia ihmisiä, videoi kohtaamisia ja kuvasi näille ihmisille tärkeitä esineitä. Näyttelyssä nähdään liikkuvaa kuvaa ja koetaan ääntä. 

Toiviaisella on 20 vuoden kokemus liikkuvan kuvan, teatterityön sekä median ja markkinoinnin risteytyksessä: muun muassa 200 jaksoa käsikirjoitettua ja ohjattua tv-jaksoa, teatterin opetusta, näyttämötyötä, sisällön tekemisen ja esiintymisen kouluttamista sekä työpajoja. Etuovelta sydämeen on Toiviaisen ensimmäinen yksityisnäyttely.

Avajaiset

Näyttelyn avajaiset järjestetään torstaina 24.11.2022 klo 14 (Suomen aikaa). Lämpimästi tervetuloa!

Tilaa taiteilijuuteen

Näyttely on osa Tilaa taiteilijuuteen - vammaisten ja viittomakielisten taiteilijoiden yhdenvertaisuus -hanketta. Kulttuuria kaikille -palvelun toteuttaman ja Koneen säätiön rahoittaman hankkeen tavoitteena on vahvistaa vammaisten ja viittomakielisten taiteilijoiden ammatillisia mahdollisuuksia ja yhdenvertaista asemaa taiteen alalla.

Yksi osa hanketta ovat Aineen taidemuseon kanssa toteutettavat residenssijaksot, joiden tarkoituksena on löytää luovia ja kokeilevia ratkaisuja vammaisten ja viittomakielisten taiteilijoiden residenssityöskentelyyn. Keväällä 2022 järjestetyn avoimen haun kautta residensseihin valittiin yhteensä kuusi taiteilijaa. Taiteilijat työskentelevät syksyn aikana residenssissä ja valmistavat näyttelyitä eri tiloihin Torniossa ja Haaparannalla. Vuonna 2023 teoksista koostetaan ryhmänäyttely Aineen taidemuseoon. Lisätietoja hankkeesta: www.tilaataiteilijuuteen.fi 

Haaparannan kirjasto

Haaparannan kirjaston näyttelytilaan on vapaa pääsy. Tila on esteetön, näyttelytilaan on pääsy hissillä.

Osoite: Packhusgatan 4, 953 31 Haparanda.

Aukioloajat (Suomen aikaa):

Maanantai 13–20, tiistai 13–20, keskiviikko 13–20, torstai 11–17, perjantai 11–17, lauantai 11–15.

Aukioloajat (Ruotsin aikaa):

Maanantai 12–19, tiistai 12–19, keskiviikko 12–19, torstai 10–16, perjantai 10–16, lauantai 10–14.

Tilaa taiteilijuuteen -hankkeen logo.

Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin