Ohita navigaatio

#StopHatredNow 15.-19.5.2023

Antiracist and intercultural platform. Online and live in Helsinki 15-19 May 2023.

Interkulttuurinen ja antirasistinen tapahtuma-alusta #StopHatredNow järjestetään 15.-19.5.2023. Tänä vuonna uutta diskurssia luovan tapahtuman teemana on Rooting Change – Muutoksen juurruttaminen.

Toukokuun puolivälissä järjestettävä #StopHatredNow on usean taide- ja kulttuuriorganisaation yhteistyönä toteuttama tapahtuma, jossa keskustellaan diversiteetistä, inklusiivisuudesta, valtarakenteista, toiseudesta ja intersektionaalisista feministisistä strategioista positiivisessa hengessä.

Tällä kertaa #StopHatredNow’ssa kylvetään muutoksen siemeniä sekä kitketään esteitä inklusiivisemman ja intersektionaalisemman taide- ja kulttuurikentän tieltä. 

“Tänä vuonna syvennytään rakenteellisen muutoksen juurruttamiseen, siihen, miten taiteen kenttä sitoutuu pitkäjänteiseen yhdenvertaisuustyöhön”, #StopHatredNow’n taiteellinen johtaja Sonya Lindfors kertoo.

Luvassa on keynote-puheita, luentoja, työpajoja, paneelikeskusteluja sekä taiteellista sisältöä. Upeasta tapahtumasta pääsevät nauttimaan kaikki halukkaat, sillä valtaosa ohjelmasta järjestetään virtuaalisesti Zoomissa ja tapahtuman striimiä voi seurata osoitteessa: www.stophatrednow.fi.

#StopHatredNow alkaa maanantaina, jolloin osallistujiksi toivotaan erityisesti kulttuuri-instituutioissa työskenteleviä. Aloituspäivä tarjoaa sekä hyödyllisiä käytännön oppeja, että herättelee keskustelemaan instituutioiden vastuusta. Kuinka tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyö voidaan nostaa kaiken toiminnan keskiöön? Minkälaisin työkaluin tuotetaan aiempaa saavutettavampaa kulttuuria? Maanantaina puhumassa ovat muun muassa taiteilija Abi Tariq, Anti-Racist Forum ry:n perustaja ja puheenjohtaja Amiirah Salleh-Hoddin sekä Taiteen edistämiskeskuksen asiantuntija Koko Hubara.

Muihin #StopHatredNow’ssa kuultaviin puhujiin lukeutuvat muun muassa Contemporary Art Archipelagon (CAA) perustaja ja johtaja Taru Elfving, kirjoittaja ja taiteilija Isa Hukka, kirjailija ja koomikko Raisa Omaheimo, taiteilija Julian Owusu sekä Accesso Culturan perustaja ja johtaja Maria Vlachou. Viikon aikana järjestään myös lukuisia työpajoja: Julia Hsiao-Pei Liao tarjoaa käytännön ohjeistusta Migrin kanssa asioimiseen, Francisco Trento kutsuu osallistujat juonimaan yhdessä ableismia vastaan ja Sonya Lindfors ja Sophia Wekesa tarjoilevat self-helpiä feministeille.

Tapahtuman pääkielenä on englanti, mutta osa ohjelmasta järjestetään suomeksi. Käytetty kieli on merkitty ohjelmaan jokaisen tilaisuuden kohdalle erikseen. Osa ohjelmasta kirjoitustulkataan – myös tämä on merkitty ohjelmaan selkeästi.

Järjestäjät

#StopHatredNow’n tuottavat tänä vuonna yhteistyössä Catalysti, Globe Art Point, Goethe-Institut Finnland, Helsingin Kaupunki, Kiila ry, Kulttuuria kaikille -palvelu, Kulttuurikeskus Caisa, MiklagårdArts, Opetus- ja kulttuuriministeriö, Suomalais-norjalainen kulttuuri-instituutti, Suomen Benelux-instituutti, Taideyliopisto, Taike, UrbanApa ja Zodiak – Uuden tanssin keskus.

Hinta

Tapahtuma on osallistujille maksuton.

Ohjelma

Ohjelman voi katsoa kokonaisuudessaan täällä: www.stophatrednow.fi/program-2023

Instituutiopäivä 15.5.

Instituutiopäivä
Maanantai 15.5.2023
klo 09:30-16:00
Zoomissa


Tervetuloa #StopHatredNow-tapahtuman instituutioille suunnattuun päivään! Ohjelmaan osallistuminen on täysin maksutonta, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista.
#StopHatredNow on interkulttuurinen ja antirasistinen tapahtuma-alusta, joka luo uutta diskurssia moninaisuudesta. Usean taide- ja kulttuuriorganisaation yhteistyönä toteuttama tapahtuma rakentaa keskustelua diversiteetistä, inklusiivisuudesta, valtarakenteista, toiseudesta sekä intersektionaalisista feminististä strategioista positiivisessa hengessä. Tämän vuoden teemana on muutoksen juurruttaminen.

Tapahtuma on suunnattu taide- ja kulttuuri-instituutioille, yksittäisille taiteilijoille ja toimijoille sekä kulttuurivaikuttajille, mutta kuka tahansa aiheista kiinnostunut on tervetullut mukaan keskustelemaan.

Tapahtuman kielet ovat suomi ja englanti ja valtaosa ohjelmasta toteutetaan virtuaalisesti Zoom-alustalla. Tapahtuman striimiä voi seurata Facebookissa ja osoitteessa www.stophatrednow.fi.

Tervetuloa mukaan!

OHJELMA

09:30-09:45 TERVETULOSANAT 
puhumassa Sonya Lindfors
englanti + kirjoitustulkkaus

09:45-10:00 ARTISTIC INTERVENTION 
puhumassa Abi Tariq
englanti + kirjoitustulkkaus

10:00-10:30 KEYNOTE: Rooting Change – Structural Transitions
puhumassa Abi Tariq
englanti + kirjoitustulkkaus

10:30-12:00 PANEELIKESKUSTELU: Rooting Change – How to Move Institutional Equity Work from Project-Based to Core Mission?
moderaattorina Amiirah Salleh-Hoddin, puhumassa Hanna Kosonen ja Abid Hussain
englanti + kirjoitustulkkaus

12:00-12:30 TAUKO

12:30-13:00 KEYNOTE: Rethinking Institutionality – Rooting Revolutionary and Transformative Justice
puhumassa Kathy Ann Tan
englanti + kirjoitustulkkaus

13:00-14:00 PANEELIKESKUSTELU: Sanoista teoiksi ja strategioista käytännöiksi – DEI ja vastuullisuustyökalut instituutioille
moderaattorina Koko Hubara, puhumassa Orlan Ohtonen, Julianna Brandt ja Nitin Sood
suomi + kirjoitustulkkaus

14:00-14:30 TAUKO

14:30-16:00 SAMANAIKAISIA PIENRYHMÄSESSIOITA

#1 Saavutettavuus 101 – työkaluja instituutioille
vetäjänä Aura Linnapuomi
suomi + kirjoitustulkkaus
#2 Yhdenvertaisuussuunnitelma – ideasta käytäntöön
vetäjänä Anna Litewka-Anttolainen
suomi
#3 Decolonial Museum Practices – Ethical Museum Practices of the 21st Century
vetäjänä Eeva-Kristiina Nylander
englanti

#4 TBA
vetäjänä Aurélia Disasi
englanti


Lisätiedot ja haastattelutiedustelut:

Milla Millasnoore

Viestintäasiantuntija

+358504042366

media@urbanapa.fi 


Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin