Ohita navigaatio
Kuvassa Johanna Domokos, Niillas Holmberg ja Petra Laiti.

Kirjoittava käsi yltää kauas – myös saameksi kirjoittavan? Kulttuuria kaikille -palvelu Helsingin kirjamessuilla

Kulttuuria kaikille -palvelu on mukana Helsingin Kirjamessuilla. Yhteistyössä Suomen PEN:in kanssa toteutettavassa keskustelussa ruoditaan saamelaiskirjallisuuden nykytilaa. Tämän jälkeen Osuuskunta Poesian järjestämässä ohjelmassa kuullaan saamelaislyriikkaa. Tapahtumat ovat suomeksi.

Perjantai 26.10. klo 17.30-18.30, lava: Hakaniemi

Kirjoittava käsi yltää kauas – myös saameksi kirjoittavan?

Saamelaisen sananlaskun ”Čálli giehta ollá guhkás” mukaan kirjoittava käsi yltää kauas, sen vaikutusvalta ei jää yksin kirjan kansien väliin. Keskustelussa saamelaisesta kirjallisuudesta ja kirjoittamisesta kysytään, minkälaista vaikutusvaltaa saameksi kirjoittamisella tänä päivänä on. Tavoittaako saamelaiskirjallisuus yleisöä? Kuinka sitä voisi tehdä näkyvämmäksi? Onko saameksi kirjoittava vakavasti otettava kirjailija vai ahtaaseen vähemmistökategoriaan sijoittuva kirjailija saamelaisetuliitteellä?

Saamelaiskielistä ja saamelaiskirjallisuuskentästä keskustelemassa ovat kirjallisuustutkija Johanna Domokos, runoilija Niillas Holmberg sekä Suomen Saamelaisnuorten puheenjohtaja Petra Laiti. Keskustelua vetää toimittaja Helga West.

Perjantai 26.10. klo 18.30-19.00, lava: Hakaniemi

Saamelainen runous meillä ja muualla 

Saamelainen kulttuuri ylittää valtioiden rajat ja yhdistää ihmisiä, kirjailijoita ja taiteilijoita. Runoilija Niillas Holmberg ja kääntäjä-tutkija Kaisa Ahvenjärvi keskustelevat saamelaisen runouden merkityksestä tänä päivänä. Niillas Holmberg on yksi tunnetuimmista ja kiitetyimmistä kotimaisista nuoren polven saamelaisrunoilijoista. Kaisa Ahvenjärven suomentama saamelaisen nykyrunouden antologia Tuulisolmut (Poesia 2018) voitti YLE:n Kääntäjäkarhu-palkinnon viime kesänä.

Helsingin Kirjamessut, Messukeskus Eteläinen sisäänkäynti | Messuaukio 1, 00520 Helsinki

Lue lisää Facebook-tapahtumasta tai Kirjamessujen sivuilta.

Messukeskuksen esteettömyys -tiedot löytyvät täältä. 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin