Ohita navigaatio

Kurssi taiteesta kirjoittaville: vammaisuus ja taide 15.5.-12.6.2023

Kuvassa kuusi erinäköistä ihmistä istuu pöydän ääressä, lattialla istuu koira.
Kuvitus: Hanna Väätäinen.

Tervetuloa kritiikin kirjoittamisen kurssille, jossa käsitellään vammaisuudesta ja taiteesta kirjoittamisesta. Tarkoituksena on oppia tekemään erityisesti kritiikkejä eli arvosteluja taideteoksista, joihin liittyy vammaisuuden tai viittomakielisyyden näkökulma tai joiden tekijä on vammainen tai viittomakielinen taiteilija.

Kurssi järjestetään Helsingissä. Kurssi on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille. Osallistujilla ei tarvitse olla aiempaa osaamista taiteesta kirjoittamisesta, vaan myös vasta-alkajat ovat tervetulleita.

Kurssin aikataulu

ma 15.5. klo 17-20 aloitustapaaminen Keskustakirjasto Oodin Kuutiossa (Helsinki)

Tapaamisten välissä itsenäistä kirjoittamista jostakin teoksesta, näyttelystä tai esityksestä. Osallistujat saavat vinkkilistan ajankohtaisista tapahtumista ja teoksista.

su 11.6. klo 18-19 keskustelutilaisuus Cross over -festivaalilla Keskustakirjasto Oodin Maijansalissa

ma 12.6. klo 17-20 kirjoitustyöpaja Keskustakirjasto Oodin Kuutiossa (Helsinki), työstämme kirjoitusluonnoksia eteenpäin.

Ohjaajat

Kurssin ohjaajat ovat Sanni Purhonen (15.5. ja 12.6.) ja Sanni Myllyaho (15.5.).

Sanni Purhonen on kriitikko, runoilija, luovan kirjoittamisen opettaja ja vammaisaktivisti. Hän on kirjoittanut kirjallisuus- ja elokuvakritiikkiä esimerkiksi Nuoreen Voimaan, Tukilinjaan, Kiiltomatoon, Voimaan ja Kulttuurivihkoihin sekä vetänyt vammaisuus ja kritiikki -työpajan Suomen arvostelijain liitolle yhdessä tanssija Maija Karhusen kanssa. 

Sanni Myllyaho on ihmisoikeuksiin perehtynyt cinefiili ja vapaa kirjoittaja. Teksteissään hän on käsitellyt taiteen ja vammaisuuden suhdetta.

Ilmoittautuminen

HUOM! Kurssi on täynnä, mutta voit ilmoittautua vielä varasijalle.

Ilmoittaudu 7.5.2023 mennessä sähköpostitse osoitteeseen maaria.ylikangas@sarv.fi. Kurssille otetaan osallistujat ilmoittautumisjärjestyksessä.

Saavutettavuus

Kurssi järjestetään Keskustakirjasto Oodin esteettömissä tiloissa. Oodissa on useita esteettömiä wc:itä. Lisätietoja Oodin esteettömyydestä: oodihelsinki.fi/esteettomyys

Viittomakielen tulkkaus järjestetään tarvittaessa. Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä, jos tarvitset tulkkausta.

Siirrettävä induktiosilmukka voidaan järjestää tarvittaessa. Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä, jos tarvitset induktiosilmukkaa.

Järjestäjät


Kurssin järjestävät yhteistyössä Kritiikki näkyy! -hanke, Suomen arvostelijain liitto ry (SARV) sekä Tilaa taiteilijuuteen -hanke.

Kritiikki n%uFFFDkyy! -logo.

Tilaa taiteilijuuteen -hankkeen logo.
SARVin logo.

www.kritiikkinakyy.fi

www.kritiikinuutiset.fi/sarv

www.tilaataiteilijuuteen.fi 


Lisätietoja

Maaria Ylikangas

Kritiikki näkyy! / SARV

maaria.ylikangas@sarv.fi

puh. 045 320 1373  (ma-pe 10-16)


Maija Karhunen

Tilaa taiteilijuuteen -hanke / Kulttuuria kaikille -palvelu

maija.karhunen@cultureforall.fi

puh. 040 166 2827

Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin