Ohita navigaatio

Seminaari: Miten taide- ja kulttuurilaitos voi olla liittolainen?

Kuvituskuva jossa useita ovia harmaan eri sävyissä.
Kuvitus: Alexandra Burda

Suomi ja suomalainen yhteiskunta ovat moninaisia ja tätä myös taide- ja kulttuurilaitosten tulisi heijastaa. Miten laitoksissa työskentelevät henkilöt voivat edistää taide- ja kulttuurikentän yhdenvertaisuutta? Miten laitos voi toimia liittolaisena niille, joilla ei vielä ole yhdenvertaisia mahdollisuuksia osallistua taidekentän toimintaan ammattilaisina.


Maanantai, 13.5.2019, klo 12.00-16.00

Miten taide- ja kulttuurilaitos voi olla liitolainen?

Paikka: Uuden tanssin keskus Zodiak

Osoite: Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 B/154, 00180 Helsinki

Zodiakin yleisölämpiön ja nättämön sisäänkäynti on Kaapelitehtaan sisäpihalta V-lasiovista. Kulku näyttämö- ja lämpiötiloihin on esteetön. Sinne pääsee suoraan hissillä B-rapun vierestä. Hissin ovi on raskas.


Seminaarissa kuullaan keynote puheenvuoro moninaisuustyöstä Saksassa, minkä jälkeen puhutaan konkreettisista keinoista edistää yhdenvertaisuutta suomalaisessa kontekstissa sekä pienen että ison taide- ja kulttuurilaitoksen näkökulmasta. Miten juuri sinun laitoksessa voidaan luoda oma ja omaan toimintaan sopiva yhdenvertaisuussuunnitelma ja miten siitä tulee konkreettinen työkalu, josta saa arjessa apua?

Ohjelma

12:00 Avauspuhe Rita Paqvalén (Culture For All Service) and Kemê Pellicer (kuvataiteilija, runoilija, kulttuuriasiantuntija) / ENG 

12:15 Keynote puheenvuoro Sandrine Micossé-Aikins (Diversity Arts Culture, Berlin)  / ENG 

Sandrine Micossé-Aikins johtaa Diversity Arts Culture –toimistoa Berliinissä ja toimii Berliinin senaatin kulttuuriosaston neuvonantajana. Hän on kulttuurintutkija, kuraattori ja yhdenvertaisuusasiantuntija, joka käsittelee työssään rasismia ja voimaantumista taiteen kentällä. Hän tutkii myös työssään valtaa ja koloniaalisen kuvaston vaikutuksia, kehon politiikkaa ja osallisuutta saksankielisellä taide- ja kulttuurikentällä.

12:45 Keynote keskustelu, moderaattori Martina Marti (Culture For All Service) /ENG 

13:15 Kahvitauko 

13:30 Paneelikeskustelu, moderaattori Christine Langinauer (Culture For All Service) / ENG 

  • Virpi Kanniainen (Aineen taidemuseo, Tornio) 
  • Hanna Fontana (Suomen Kansallisooppera ja -baletti) 
  • Nitin Sood (yhdenvertaisuussuunnittelija, Helsingin kaupunki) 

14:30 Työpajaosuus pienryhmissä fasilitaattoreiden johdolla  / ENG ja FIN 

15:30 Yhteenveto ja loppusanat

16:00 Loppu 

Seminaarin kieli on englanti ja seminaari tekstitulkataan englanninkielellä. Työpajakeskusteluissa voi tarpeen mukaan puhua myös suomea. Tapahtumatilaan on asennettu induktiosilmukka.

Tapahtuma striimataan Kulttuuria kaikille -palvelun Facebook-sivuilla.

Tarjolla kahvia, teetä pientä syötävää. 

Tapahtumatila on Uuden tanssin keskus Zodiakin näyttämö. Kulku näyttämölle on esteetön. Näyttämölle pääsee suoraan hissillä B-rapun vierestä. Hissin ovi on raskas. Esteetön wc löytyy hissiä vastapäätä samasta kerroksesta kuin näyttämö. Tarkat saavutettavuustiedot löytyvät Zodiakin verkkosivuilta: https://www.zodiak.fi/saavutettavuus.

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄSTÄ: https://forms.gle/Kq5UkLLSXd15wC8n9

DEADLINE: 09.05.2019


Seminaari on osa #StopHatredNow-tapahtumaa, jonka tuottavat yhteistyössä UrbanApa, Kulttuuria kaikille -palvelu, Kulttuurikeskus Caisa, Goethe-Institut Finnland, Aalto-yliopiston taiteen laitos, ARMA, ArtsEqual, Interkult ry, Globe Art Point sekä Zodiak – Uuden tanssin keskus.

#STOPHATREDNOW 2019 – Liittolaisuus ja solidaarisuus 13.–16.5.2019 

Työkaluja inklusiiviseen, antirasistiseen ja feministiseen toimintaan 

Koko tapahtuma on maksuton! Lisätiedot ja koko ohjelma:

http://urbanapa.fi/event/stophatrednow-2019/ 

https://www.facebook.com/stophatrednow/ 

#StopHatredNow on usean eri taideinstituution sekä interkulttuurisen ja rasismin vastaisen organisaation yhteinen tapahtuma-alusta monimuotoisen ja avarakatseisen Suomen puolesta. Toiminnan keskiössä ovat yhteisöllisyys, voimaantuminen, yhteistyö ja tiedon sekä resurssien jakaminen. Tapahtuma-alusta on luotu pidempiaikaiseksi ja sen puitteissa voidaan toteuttaa erimuotoista toimintaa. #StopHatredNow toteutettiin ensimmäisen kerran vuonna 2016.

Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin