Ohita navigaatio

Visuaalinen ääni näyttämöllä - seminaari teatterialan ammattilaisille

Robin Hänninen näyttämöllä
Nätkergalen. Kuvassa Robin Hänninen. Kuva: Anne Sjöroos / Svenska Teatern

16.12.2016 klo 13–16 Svenska Teaternin NICKEN-näyttämöllä (Pohjoisesplanadi 2, Helsinki)

Svenska Teaternissa esitetään joulukuussa Näktergalen-näytelmää, jonka kielet ovat suomenruotsalainen viittomakieli ja ruotsi. Näytelmään liittyen järjestetään teatterialan ammattilaisille suunnattu seminaari 16.12. Kuinka taiteellinen ilmaisu muodostuu, kun visuaalinen viittomakieli ja ruotsi kohtaavat näyttämöllä? Kuinka työskennellään käsikirjoituksen kanssa? Mitä tapahtuu tekniikalle?

Seminaarissa saamme mm. kuulla ja keskustella siitä, kuinka työskentelyprosessi on edennyt, millaisia kulttuurien yhteentörmäyksiä tuli esiin kaksikielisessä työryhmässä, millaisia taiteellisia ratkaisuja löydettiin, millaisia ajatuksia teatterin työntekijän roolissa herää kun työskennellään yli kielirajojen ja seminaarissa saadaan myös lisää tietoa suomenruotsalaisesta viittomakielestä.

Ohjelma

Katso ohjelma ruotsinkielisistä tapahtumatiedoista

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu verkkolomakkeella

Kielet

Seminaarin kielet ovat suomenruotsalainen viittomakieli ja ruotsi.

Suomenruotsalainen viittomakieli

Suomenruotsalainen viittomakieli on uhanalainen kieli. Sitä puhuu äidinkielenään noin 90 henkilöä ja kieli on mukana UNESCOn listalla maailman kaikkien uhanalaisimpien kielten listalla.

Näktergalen

Lisätietoja Näktergalen-esityksestä Svenska Teaternin kotisivuilla

Saavutettavuus

NICKEN on esteetön tila ja teatterissa on esteetön wc. Teatterin esteetön sisäänkäynti on oikea sisäänkäynti, Erottajankadun puolella. NICKEN-näyttämöllä on myös induktiosilmukka.

Järjestäjät

Seminaarin järjestävät teatteriryhmä Ursa Minor, Svenska Teatern, Kulttuuria kaikille -palvelu, Finlandssvenska teckenspråkiga rf ja HUMAKin LIVS-hanke.

Sydämellisesti tervetuloa!


Lisätietoja

Riikka Wallin
Nicken NU -koordinaattori
050-4311 112

Svenska Teatern
Pohjoisesplanadi 2
00130 Helsinki
www.svenskateatern.fi


Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin