Ohita navigaatio

Inclusion as a Strategy for the Future Museum 16.-17.10.2017

Together — Finnish-German Museum Forum 2017 in Berlin

Aika: 16.-17.10.2017
Paikka: Suomen Saksan-instituutti, Georgenstr. 24, 10117 Berlin ja The Jewish Museum Berlin, lisäksi vierailuja berliiniläisiin museoihin

Foorumin teemat ovat  moninaisuus, yhdenvertaisuus, saavutettavuus ja osallisuus suomalaisissa ja saksalaisissa museoissa. Tavoitteena on keskustella tämän hetken toiminnasta, tulevaisuuden kehityskuluista ja yhdenvertaisuustyön pitkäaikaisista vaikutuksista sekä jakaa kokemuksia hyvistä käytännöistä.

Foorumi on osa Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuotta 2017, jonka teemana on ”Yhdessä”.

Kenelle?

Foorumi on tarkoitettu suomalaisille ja saksalaisille museoalan ammattilaisille.

Foorumin kieli

Foorumin kieli on englanti.

Saavutettavuus

Suomen Saksan-instituutti on liikkumisesteetön ja siellä on äänentoisto. Ilmoita 31.3.2017 mennessä ilmoittautumisen yhteydessä, mikäli tarvitset apuvälineitä tai tukea tilaisuudessa. Seminaari on maksuton.

Ilmoittautuminen

Suomalaiset osallistujat ilmoittautuvat verkkolomakkeella (Webropol). Ilmoittaudu 31.3.2017 mennessä. Seminaarissa on tilaa yhteensä 60 osallistujalle (30 Suomesta, 30 Saksasta). Paikat täytetään lähtökohtaisesti ilmoittautumisjärjestyksessä, max. 2 osallistujaa/organisaatio. Mikäli ilmoittautuneita on enemmän kuin paikkoja, etusijalla ovat Museoviraston matka-avustuksen saaneet osallistujat.

Seminaariin ilmoittautuneiden museoiden on mahdollista hakea Museoviraston matka-avustusta (hakuaika päättyy 17.3. klo 16.15). Hakuilmoitus ja hakuohjeet Museoviraston verkkosivuilla.

Perinteiseen romaniasuun pukeutunut nainen ja hänen muotokuvansa

Vieno Palm ja hänen muotokuvansa Phuranengo drom - vanhojen tie -näyttelyssä Helinä Rautavaaran museossa. Kuva: Kristiina Tohmo

Ohjelma

Foorumi kestää kaksi päivää. Ensimmäisenä päivänä ohjelmaan sisältyy tiiviitä case-esittelyjä, keskusteluja ja työpajoja. Toisena päivänä päästään teemoitetuille vierailuille eri museoihin Berliinissä ja jatketaan keskusteluja.

Museofoorumin ohjelma englanniksi


Kutsu PDF-muodossa (englanniksi)


Sateenkaarilippu liehuu Kiasman edess�

Kansallisgalleria liputti Helsinki Priden kunniaksi 2012. Kuvassa Kiasman liputus. Kuva: Rita Paqvalén

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin