Ohita navigaatio

Hankkeet ja verkostot


Euroopan Design for All verkkosaavutettavuuden verkosto

(sivusto englanniksi)
www.edean.org

Evenemang för alla -hanke

Hanke Evenemang för alla (tapahtumia kaikille) toteutettiin Ruotsissa vuosina 2011-2012. Hankkeessa tutkittiin, miten saavutettavia tapahtumia tehdään. (sivusto ruotsiksi)
evenemangforalla.se


Helsinki kaikille -projekti

Helsinki kaikille -projektia toteutettiin 2002-2011. Helsinki kaikille -projektin tavoitteena on kaupunki, jossa kaikkien on helppo liikkua ja toimia. Julkiset palvelut ovat kaikkien saavutettavissa.
hel.fi/helsinkikaikille


Kaikukortti

Kaikukortilla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja esimerkiksi festivaaleille, teatteriin tai konsertteihin! Kaikukortilla voi hankkia maksutta myös kansalaisopiston kurssipaikkoja.
Kaikukortti

Kansallisteatterin Kiertuenäyttämö

Kansallisteatterin Kiertuenäyttämö (2010 ->) vie esityksiä eri puolille Suomea hoitolaitoksiin, asumisyksiköihin, vankiloihin, vastaanottokeskuksiin ja omaishoitajien tavoitettaviksi ‒ yleisöille, joiden on vaikeaa tai mahdotonta päästä teatteriin. Tärkeä kohderyhmä ovat myös lapset ja nuoret.
kiertuenayttamo.fi


Kolmas lähde: Kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoalojen kolmas sektori hyvinvointipalvelujen tarjoajana -kehittämisohjelma

Hanke toteutui 2008-2014.
alli.fi/hankkeet+kampanjat/kolmas+lahde+-hanke


Mimi-projekti

Mimi-projekti (Tervemieli mitä kuuluu? - Hyvinvointia ja ilmaisun iloa -projekti 2012-2014) tuottaa taidetta ja itseilmaisua ennaltaehkäisevään mielenterveystyöhön.
mimiotu.fi


NOA Nordic Outsider Art

NOA Nordic Outsider Art -projekti rakentuu viiden pohjoismaisen outsider-taiteen toimijan yhteistyölle.  NOA-projektin tavoitteena on vahvistaa näiden toimijoiden välistä yhteistyötä ja kehittää yhteistoiminnallisesti innovatiivisia ja laadukkaita menetelmiä taidestudioiden toimintaan. NOA parantaa erityistä tukea tarvitsevien taiteilijoiden sekä taidestudioiden ohjaajien ammatillista osaamista kansainvälisessä ympäristössä. Hanketta koordinoi Kettuki ry.

NOA-verkostosta Kettukin sivuilla


Saavutettavat orkesterit -hanke

Helsingin kaupunginorkesterin yhteistyössä Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n kanssa koordinoimassa Accessible orchestras – Saavutettavat orkesterit -hankkeessa kehitetään orkesterien toimintaa ikäihmisten parissa Suomessa ja Isossa-Britanniassa. Hankkeessa ovat mukana Helsingin kaupunginorkesterin lisäksi Suomesta Kuopion kaupunginorkesteri, Lapin kamariorkesteri, Tapiola Sinfonietta ja Turun filharmoninen orkesteri. Isosta-Britanniasta mukana ovat mm. City of London Sinfonia ja Manchester Camerata. Hanke alkoi vuonna 2019.

Sosiaalinen sirkus -hanke

Sosiaalinen sirkus -hanke auttoi sirkusalan järjestöjä ja toimijoita tuottamaan laadukasta sirkusopetusta erityisryhmille. Kaksivuotinen hanke päättyi syksyllä 2011.
sosiaalinensirkus.fi


Suomen Design for All -verkosto

Suomen Design for All -verkosto parantaa ympäristöjen, tuotteiden ja palveluiden käytettävyyttä ja esteettömyyttä kaikille käyttäjille.Verkostoa koordinoivat Invalidiliiton Esteettömyyskeskus ESKE ja Avaava.
Suomen Design for all -verkosto, thl.fi


Taidemyrsky-hanke

Taidemyrsky-hanke 2010-2012 suunnattiin erityistä tukea tarvitseville nuorille ja aikuisille, jotka haluavat toimia visuaalisten taiteiden alalla. Hanke sisälsi yhteistoimintaa ammattitaiteilijoiden kanssa, kansainvälistä kulttuurivaihtoa ja kuvataiteen ammatillista koulutusta. Hankkeessa kehitettiin uusi taidekeskus, Taidemyrsky-studio. Hankkeen toteuttajina olivat Maaseudun Sivistysliitto, Vaalijalan kuntayhtymä ja Bovallius-ammattiopisto Pieksämäen toimipaikka.
Taidemyrsky-hankkeen esittely

Taikusydän

Taikusydän on taiteen ja hyvinvoinnin yhteyksien kehittämisen ja viestinnän yhteistyöverkosto. Taikusydän kokoaa yhteen hyvät toimintamallit, tutkimus- ja hanketiedon, kytkee alan ammattilaiset toisiinsa ja koordinoi taiteen ja kulttuurin hyvinvointivaikutusten laajaa kenttää. Taikusydämen toiminta-aika on vuoden 2018 loppuun.
Taikusydän

TARU-projekti

TARU-projekti oli vuosina 2002-2004 kulttuurimarkkinointia ja -koulutusta kehittävä hanke, joka esitteli kiinnostavia mutta mediassa vähälle huomiolle jääneitä kohderyhmän taiteilijoita ja heidän tuotantoaan.
taru.infoUtopia Helsinki

Utopia Helsingin toiminnan perusteena on kulttuuritoiminnan todellinen esteettömyys. Utopia on kulttuuria kaikille, kaikkien kanssa ja kaikilta. Utopian kursseilla voi harjoitella eri kulttuurimuotoja esteettömästi. Utopia aloitti toimintansa vuonna 2011 järjestämällä klubeja ja keikkoja.
Utopia HelsinkiVoimaa taiteesta

Voimaa taiteesta on vuosille 2010-2012 sijoittuva Tutkivan teatterityön keskuksen hanke, jossa pyritään tukemaan taidelähtöisten menetelmien käyttöä hyvinvointialalla.
voimaataiteesta.fiYLÖS- Ammattiteattereiden yleisötyön kehittämisprojekti

YLÖS- Ammattiteattereiden yleisötyön kehittämisprojektin 2008-2010 tavoitteena oli kehittää suomalaisten teattereiden yleisötyötä sekä lisätä tietämystä yleisötyöstä ja teatterin soveltavista muodoista. Yleisötyössä teatteri laajentaa toimintaansa muuhunkin kuin esitysten valmistamiseen. Yleisötyö on teatterin ja ihmisten välistä vuorovaikutusta. Verkkosivusto on toiminnasta vuoteen 2015 asti.
yleisotyo.fi

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin