Ohita navigaatio
Tilaa taiteilijuuteen .-logo. Kädet kehystävät tekstiä Tilaa taiteilijuuteen vesivärein maalatulla vaaleanpunaisella pohjalla.

Tilaa taiteilijuuteen – vammaisten ja viittomakielisten taiteilijoiden yhdenvertaisuus

14.4.–21.5.2023 Aineen taidemuseossa

Ryhmänäyttely Tilaa taiteilijuuteen kokoaa yhteen Torniossa ja Haaparannalla vuonna 2022 residenssissä työskennelleet taiteilijat ja taiteilijaparit: Sofia KarinenAino Laiho & Olga GreenKari Toiviainen sekä Maarit Hedman & Anu Haapanen.

Näyttely esittelee taiteilijoiden residenssijaksojen aikana syntynyttä tuotantoa ensimmäistä kertaa yhteisnäyttelyssä Aineen taidemuseossa. Eri tekniikoilla toteutettuja teoksia sisältävä näyttely käsittelee muun muassa paikan henkeä Tornionlaaksossa ja Suomen ja Ruotsin rajalla sekä tilaa, jossa taiteilijan oman äänen saaminen esille ei ole aina helppoa.

Tilaa taiteilijuuteen -hankkeessa etsitään luovia ja kokeilevia ratkaisuja vammaisten ja viittomakielisten taiteilijoiden residenssityöskentelyyn. Mukana olevat taiteilijat valittiin avoimen haun kautta. Hankkeen residenssityöskentelyn vuonna 2022 ovat tuottaneet Kulttuuria kaikille -palvelu, Aineen taidemuseo sekä Tornion ja Haaparannan kaupungit.

Avajaiset

Näyttelyn avajaisia vietetään to 13.4. klo 14. Lämpimästi tervetuloa!

Video-opastus näyttelyyn

Pääset tutustumaan näyttelyyn videon välityksellä:

Video on tekstitetty, ja se sisältää teosten kuvailua.

Videon teksti: Anu Pasanen
Lukija: Virpi Kanniainen
Kuvaus ja editointi: Jari Hannuniemi
Tuotanto: Aineen taidemuseo

Tietoa hankkeesta

Tilaa taiteilijuuteen – vammaisten ja viittomakielisten taiteilijoiden yhdenvertaisuus on Kulttuuria kaikille -palvelun toteuttama laaja kaksivuotinen hanke, jonka rahoittaa Koneen Säätiö. Sen tavoitteena on vahvistaa vammaisten ja viittomakielisten taiteilijoiden ammatillisia mahdollisuuksia ja yhdenvertaista asemaa taiteen alalla.

Lisäksi hankkeen kumppaneina ovat vammaisten taiteilijoiden yhdistys Kulttuuriyhdistys Suomen EUCREA ry, Suomen Arvostelijain Liitto ry SARV, Säätiöt ja rahastot ry sekä Tampereen yliopiston Teatterityön tutkinto-ohjelma (Näty).

www.tilaataiteilijuuteen.fi

Lisätietoja

Ryhmänäyttely (siirryt sivustolle tilaataiteilijuuteen.fi)

Tutustu menneisiin yksityisnäyttelyihin:

Näyttelyt (siirryt sivustolle tilaataiteilijuuteen.fi)


Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin