Ohita navigaatio

Suomi 100 – Sateenkaaren väreissä

Suomi 100 -logo

Suomi 100 – Sateenkaaren väreissä (2016-2018) oli kulttuuri-, taide- ja viestintähanke, jonka tavoitteena oli tehdä näkyväksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen (LHBTIQ) historiaa osana itsenäisen Suomen historiaa, kerätä uutta tietoa vähemmistöjen elämästä sekä tuoda esiin ajankohtaista queer-näkökulmista toteutettua taidetta ja kulttuuria.

Hanke rohkaisi ja tuki taide- ja kulttuuritoimijoita nostamaan toiminnassaan esiin LHBTIQ*-sisältöjä. Esille tuotiin myös uutta tietoa siitä, miten LHBTIQ-vähemmistöt sekä LHBTIQ-kansalaisjärjestöjen toiminta on vaikuttanut Suomen sosiaali- ja kulttuurihistoriaan.


Tarjoamalla LHBTIQ-aineistoja ja -näkökulmia, taide- ja kulttuuritoimijat voivat tavoittaa uusia yleisöjä ja olla mukana rakentamassa yhdenvertaista ja moninaista Suomea, jossa kaikkien historia ja kokemukset ovat yhtä arvokkaita.

*LHBTIQ sisältää alkukirjaimet sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvista ryhmistä: lesbot, homot, bit, transihmiset, intersukupuoliset, queerit.

Suomi 100 – Sateenkaaren väreissä Facebook-sivu

Joen rannalla pyykkinaru, jossa erivärisiä vaatteita

Pyykkinaru-yhteisötaideteos. Kuva Turku Pridesta 2015. Taiteilijat: Heidi Lunabba ja Ilar Gunilla Persson. Kuvaaja: Heidi Lunabba. #pyykkinaru

Pääjärjestäjät:

Seta ry ja Kulttuuria kaikille -palvelu

Pääyhteistyötahot:

 AV-arkki, Kansallisgalleria, Kansallisteatteri, SKS - Suomalainen kirjallisuusseura, SLS - Svenska litteratursällskapet i Finland, Svenska teatern, Työväen Arkisto, YLE Arkivet ja YLE Elävä arkisto.


Hanke kuului Suomi 100 -julhavuoden laajan yhteistyön piiriin.

Hanketta rahoittivat Valtioneuvosto (Suomi 100 -hanke), Koneen Säätiö ja Svenska kulturfonden. 


Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin