Ohita navigaatio

Puhutaan väliin jäämisestä (Mellanförskap)

Taideteoksia: Kemê ja Arlene Tucker

Tervetuloa osallistumaan seminaariin, joka käsittelee väliin jäämistä (Mellanförskap) ja sitä kuinka se liittyy organisaatioiden rekrytointikäytäntöihin ja yleisösuhteeseen. Moninaisuusagentit Kemê Pellicer ja Arlene Tucker fasilitoivat keskustelun. Tapahtuma on maksuton ja pidetään 6.11.2023 klo 13.30–15.00 Kääntöpaikalla, Arabiassa, Helsingissä.

“Mellanförskap (väliin jääminen) on tunne, jonka voi havaita, kun joku liikkuu kansallisuuteen tai kulttuuriseen identiteettiin liittyvien normien välillä tai niiden ulkopuolella. Väliin jäämisen tunne syntyy tietynlaisesta ulos jättämisen ja marginalisaation muodosta (Arbouz, 2012).”

Tapaamisessa tutkimme tämän termin merkitystä ja ilmenemismuotoja. Käsitteellä ei ole suoraa vastinetta muissa kielissä. Kenessä Mellanförskap resonoi? Mitkä ovat Mellanförskap-käsitteen rajat, ja Kuinka syvempi ymmärrys siitä voi tuoda esiin ihmisen tarpeita? Kuinka Mellanförskap muuttuu ja kehittyy riippuen olosuhteista ja kontekstista? 

Tämä keskustelu tuo toivottavasti ymmärrystä siitä, miten voit kehittää inklusiivisempia käytäntöjä ja kunnioittaa moninaisuutta yhteisössäsi.

Lähestymme väliin jäämistä siltana välillämme, rajoilla, joissa taide ja yhteiskunta yhdistyvät luodakseen yhteisyyttä, kunnioittaen lukemattomia yksilöllisiä todellisuuksiamme. 

Kenelle: taide- ja kulttuurilaitosten työntekijöille, kuntien työntekijöille

Missä: Kääntöpaikka, Intiankatu 1, 00560 Helsinki

Milloin: Maanantaina 6.11.2023 klo 13.30-15.00

Kieli: keskustelun pääkieli on englanti, mutta myös suomeksi voi osallistua ja fasilitaattorit puhuvat suomea. 

Fasilitaattorit

Kemê on runoilija, vanhempi ja monitaiteinen taiteilija, joka asuu Helsingissä. Hän työskentelee muun muassa muistin, representaation, symboleiden, arkkityyppien ja riittien käsitteiden kanssa prosessissa, joka pyrkii ottamaan huomioon konstruktiomme monimutkaisuuden ja ne konstruktiot joissa asumme. Kemê työskentelee myös fasilitaattorina, kouluttajana ja koordinaattorina antirasismin ja intersektionaalisen feminismin keinoin. Lue lisää: Kemên moninaisuusagenttiprofiili

Arlenen sosiaalisesti suuntautunut työ hyödyntää käännöstiedettä, visuaalista taidetta, semiotiikkaa ja feministisiä käytäntöjä. Hän työskentelee tällä hetkellä moninaisuusasiantuntijana Kulttuuria kaikille -palvelussa ja koordinoi hanketta Moninaisuus kuntien taide- ja kulttuuritoiminnan lähtökohtana 2025.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu viimeistään 27.10. sähköpostitse: arlene.tucker@cultureforall.fi. Mukaan mahtuu 30 henkilöä.

Puhutaan väliin jäämisestä (Mellanförskap) kuuluu Moninaisuus kuntien taide- ja kulttuuritoiminnan lähtökohtana 2025 -hankkeeseen.

Odotamme tapaamistasi!

Sinun,

Kemê & Arlene


Arbouz, D. (2012) 'On the meaning of non-belonging and feelings of 'in-betweenary in Contemporary Swedish Society'. In, On Race and Whiteness in Contemporary Sweden], (pp. 37-42) (Eds.) T. Hübinette, H. Hörnfeldt, F. Farahani, & R. L. Rosales, Botkyrka: Mångkulturellt Centrum

Read about the event in English here.

Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin