Ohita navigaatio
Kuvassa seitsemän piirrettyä hahmoa istumassa piirissä.
Kuva: Hanna Väätäinen

Saavutettavuusraiderityöpaja

Saavutettavuusraideri on dokumentti, jossa voit kertoa omista tarpeistasi, toiveistasi ja rajoistasi taiteilijana tai muussakin työsuhteessa. Dokumentti voi toimia keskustelun lähtökohtana työsuhteen tai -tilanteen saavutettavuudesta.

Työpaja: Saavutettavuusraideri tutuksi
Aika: Lauantai 27.1.2024 klo 13.00-16.00
Paikka: Etätapaaminen Zoomissa


Tässä työpajassa tutustumme siihen, mitä saavutettavuusraideri voisi sisältää ja miten sitä voi käyttää. Keskustelemme siitä, miltä omien tarpeiden, toiveiden ja rajojen auki kirjoittaminen tuntuu ja mitä kysymyksiä se herättää. 

Työpajan ohjaa Jemina Vainikka Lindholm, joka on tutkinut saavutettavuusraidereita yhdessä Jessie Bullivantin kanssa julkaisussaan Access riders osana Frame Contemporary Art Finlandin Vieraanvaraisuusharjoituksia-ohjelmaa.

Jemina Vainikka Lindholm on museotyöntekijä, kuvataide- ja yhteisöpedagogi, tuottaja ja kuvataiteilija. Hänen mielenkiinnon kohteenaan ovat nykytaiteen, arkkitehtuurin, sairauden ja rampateorian risteyskohdat.

Työpaja kestää kolme tuntia. Ohjelma koostuu luento-osuudesta, erilaisten saavutettavuusraidereiden esittelyistä ja yhteisistä keskusteluosuuksista.

Työpaja on tarkoitettu vammaisille ja viittomakielisille taiteilijoille. Työpaja pidetään suomeksi ja tulkataan suomalaiselle viittomakielelle. 

Ilmoittaudu keskiviikkoon 24.1. mennessä projektikoordinaattori Riikka Hänniselle:
Sähköposti: riikka@tilaataiteilijuuteen.fi
Puhelin: 050 3080 232

Kun ilmoittaudut, kerro, jos tarvitset viittomakielen tulkkausta, niin osaamme jakaa tulkit ryhmäkeskusteluja varten. Kerro myös, jos tarvitset työpajan materiaalit tekstimuodossa etukäteen.

Työpajan tarjoaa Tilaa taiteilijuuteen -hanke. Se on Koneen Säätiön rahoittama hanke, jossa edistetään vammaisten ja viittomakielisten taiteilijoiden työskentelymahdollisuuksia ja yhdenvertaisuutta. Kaksivuotinen hanke alkoi keväällä 2022 ja päättyy helmikuussa 2024. Hankkeen toteuttavat Kulttuuria kaikille -palvelu ja Kulttuuriyhdistys Suomen Eucrea ry. 

Lisätietoa Tilaa taiteilijuuteen -hankkeesta. (Siirryt hankkeen sivuille)

Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin