Ohita navigaatio

Daria Agapova

Daria Agapova.

Asiantuntijuus ja kiinnostuksen kohteet: museokoulutus, kulttuurinen vuorovaikutus ja art mediation -menetelmä, inklusiivisuus yleisötyön kehittämisen välineenä, kumppanistrategiat koulutuksessa, lapsille ja perheille suunnattu opetusviihde, elinikäinen ja leikkisä oppiminen, nuorisotyö.

Daria Agapova on museoalan kouluttaja, julkisten alojen kuraattori, moninaisuusagentti, taidehistorian maisteri ja kansainvälisen museoneuvoston (ICOM) jäsen. Hän on ollut perustamassa ja kuratoi "Lasten päivät Pietarissa" -festivaalia, johon on osallistunut vuosittain yli 50 museota vuodesta 2005 lähtien. Daria oli mukana toimittamassa ICOM:n kansainvälistä julkaisua “Migrations: Revealing the Personal. Museum practices and recommendations for working on Migration, Mobility and Diversity” (2020), toinen johtaja ja koulutusvastaava Creative Europen (2020–22) tukemassa Agents of Change: Mediating Minorities -hankkeessa.

Hän on työskennellyt helsinkiläisessä Cultura-säätiössä ja toiminut art mediation -kouluttajana museoalan freelancereille sekä Suomen venäjänkielisen vähemmistön edustajille (2017–19). Hän kuratoi yhdessä Museoviraston kanssa myös kumppanuusprojektin CultureLabs: Recipes for Social Innovationin (2019–20). Vuonna 2015 Daria toimi Yhdysvaltojen ja Venäjän välisessä osallistavassa museohankkeessa ja toimitti kirjan "Participatory Culture: Museum as a Forum for Dialogue and Collaboration".

Yhteystiedot: da.agapova(a)gmail.com

Kuva: Svetlana Mikhailova

Daria Agapovan profiili englanniksi.

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin