Ohita navigaatio
Monikielisyys-hankkeen logoelementtejä

Julkaisutilaisuus 31.5.2017: raportti arabiankielisestä kirjallisuukentästä Pohjoismaissa

Monikielisyys ja moninaisuus kulttuurikentän voimavarana -hankkeen uusi selvitys arabiankielisestä kirjallisuuskentästä Pohjoismaissa - Tervetuloa julkaisutilaisuuteen!

Aika ja paikka

Pohjoismainen kulttuuripiste, Kaisaniemenkatu 9, Helsinki
31.5. klo 15-16:30

Julkaisutilaisuuden ohjelma

Vuosikymmeniä kestäneen poliittisen ja taloudellisen muuttoliikkeen aikana monet kotimaassaan vainotut arabiankieliset aktivistit, kirjailijat ja intellektuellit ovat löytäneet asuinpaikan Pohjoismaista. Pohjolassa julkaistu arabiankielinen kirjallisuus on herättänyt kansainvälistä kiinnostusta kirjallisuustieteessä, kirjallisuusfestivaaleilla, kirjallisuuspalkintolautakunnissa ja mediassa. Samalla arabiankieliset kirjailijat ovat toimineet merkittävinä välittäjinä arabimaiden ja Pohjoismaiden välillä käännösten ja kansainvälisten yhteistyöohjelmien kautta.

Kutsumme sinut arabian kieltä pohjoismaisella kirjallisuuskentällä käsittelevän, Ahmed Al-Nawasin tekemän uuden selvityksen julkaisutilaisuuteen. Selvitys on yksi Monikielisyys ja moninaisuus kulttuurikentän voimavarana -hankkeen tuloksista. Julkaisutilaisuudessa Ahmed Al-Nawas esittelee selvitystä, ja monikielistä kirjallisuuskenttää käsittelevä tutkija Olli Löytty kommentoi sen aiheita kertoen myös oman tutkimustyönsä havainnoista. Käsiteltävät kysymykset koskevat mm. arabian kieleen liittyviä käännös- julkaisu- ja jakelumahdollisuuksia sekä arabiankielisten kirjailijoiden roolia pohjoismaisella kirjallisuuskentällä.

Kieli

Keskustelu käydään englanniksi

Tarjoilut

Tilaisuuden lopuksi tarjolla on pientä purtavaa.

Järjestäjät

Monikielisyys ja moninaisuus kulttuurikentän voimavarana -hanke
Kulttuuria kaikille -palvelu
Pohjoismainen kulttuuripiste


 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin