Ohita navigaatio

Juhli tasa-arvoista avioliittolakia missä ja milloin vain!

Tero Hetero feat. Hildá. Kuva: Tomi Palsa

Voit esimerkiksi osallistua Tahdon-tanssihaasteeseen tai ripustaa Pyykkinarun.

Tartu Tahdon-tanssihaasteeseen!

Suomi 100 – Sateenkaaren väreissä juhlistaa pian voimaan tulevaa tasa-arvoista avioliittolakia julkaisemalla musiikkivideon Tero Hetero feat. Hildá - Tahdon. Videolla halutaan haastaa kaikki työyhteisöt, kaveriporukat ja yksittäiset ihmiset juhlimaan ihmisoikeuksien edistymistä Suomessa tanssimalla videota varten tehty koreografia!

Osallistu juhlintaan kuvaamalla oma tanssisi. Voit myös järjestää omalla paikkakunnallasi Tahdon-flashmobin hyödyntäen kappaletta ja koreografiaa.
 
1. Opettele kertosäkeen koreografia (YouTube)
2. Laita biisi soimaan ja tanssi koko koreografia. Voit myös hyödyntää yksittäisiä liikkeitä ja luoda oma kokonaisuutesi. Kuvaa lyhyt video tai ota valokuva.
3. Jaa videosi tai kuvasi ja haasta ystäväsi tai yhteistyökumppanisi mukaan! Käytä aihetunnisteita #tahdon ja #suomi100 tai #finland100. Lisäksi tägää Facebookissa @suomi100sateenkaarenvareissa.
 
Julkaistessasi kuvan tai videon varmistathan, että sinulla on kuvattavien lupa kuvan tai videon jakamiseen.
 
Tahdon -tanssihaasteen ohjeet
 
Esimerkki haastevideosta: Tahdon - Kulttuuria kaikille -palvelu ja Kaapelitehdas
 

Tekstitykset

Tahdon-kappaleen sanoitukset on käännetty ruotsiksi ja pohjoissaameksi. Suomenkielisen, ruotsinkielisen tai saamenkielisen tekstityksen voi valita Youtube-videon asetuksista.
 

Tietoa tekijöistä

Tero Hetero feat. Hildá - Tahdon
Kappaleen tekijät ovat Niina Hartikainen, Henna Helasvuo, Hildá Länsman ja Lasse Turunen. Koreografia on Hilppa Lammen käsialaa. Videolla viittoo Silva Belghiti ja tanssijat ovat Svenska Teaternin ja Kansallisteatterin henkilökuntaa sekä teatteriryhmä Ursa Minorin näyttelijöitä. Videon on kuvannut Tomi Palsa, ohjannut Lasse Turunen ja leikannut Henna Helasvuo.
www.terohetero.fi
 

Joen rannalla pyykkinaru, jossa erivärisiä vaatteita

Pyykkinaru-yhteisötaideteos. Kuva Turku Pridesta 2015. Taiteilijat: Heidi Lunabba ja Ilar Gunilla Persson. Kuvaaja: Heidi Lunabba. #pyykkinaru

Ripusta Pyykkinaru!

Toinen tapa juhlistaa tasa-arvoista avioliittolakia on Pyykkinaru. Kyseessä on Heidi Lunabban ja Ilar Gunilla Perssonin yhteisötaidehanke, jossa sateenkaarenväristä pyykkiä ripustamalla osoitetaan ystävällistä suhtautumista LHBTQI-ihmisiin ja muihin vähemmistöihin. Sinun pyykkinarusi on ele ystävällisen, avoimen ja hyväksyvän yhteiskunnan puolesta. Pyykkinarun avulla olet luomassa yhteiskuntaa, jossa kaikkien on helpompaa elää avoimesti itsenään.
 
Viritä pyykkinaru sateenkaaren väreissä. Tekstiilien ei tarvitse olla yksivärisiä, pyykkinaru voi olla missä tahansa näkyvällä paikalla, ja osallistumisesi on tärkeämpää kuin täydellinen värisuora. Pyykkinaru voi olla myös esimerkiksi sateenkaaren värien mukaan järjestetty rivi kirjoja, värillisiä papereita, mukeja tai mitä tahansa erivärisiä esineitä.
 
Dokumentoi pyykkinarusi ja anna sille hashtag #pyykkinaru Instagramissa tai Twitterissä, jaa kuvia Facebookissa tai lähetä ne osoitteeseen rainbowtvattlina(a)gmail.com.
 
Lisää tietoa Pyykkinaru-yhteisötaideteoksesta

Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin