Ohita navigaatio

Paula Folqués Diago

Paula Folqués Diago.

Asiantuntijuus ja kiinnostuksen kohteet: Teatteri, näytteleminen, kirjoittaminen, ohjaaminen, moninaisuus ja integraatio, monikulttuurisuus, monikielisyys, teatteri opetuksessa, rasisminvastaiset ja feministiset työtavat, esittävät taiteet.

Moninaisuuskoulutuksen työkielet: suomi, englanti, espanja.

Paula Folqués Diago on espanjalainen näyttelijä, joka on asunut Suomessa viimeiset 8 vuotta. Tänä aikana Paula on tasapainottanut roolinsa kahden lapsen äitinä suomen kielen opiskelun sekä näyttelemisen, ohjaamisen ja näytelmäkirjoittamisen kanssa. Hän on tehnyt pieniä rooleja muun muassa Ylelle ja Yle Radiolle, ja hän on kehittänyt näinä pandemiavuosina kaksi omaa teatteriprojektia (Virtudes ja Jälleennäkemisiä), joissa sekä näytelmän aiheen että osallistujien vuoksi monimuotoisuus on ollut yksi esityksen keskeisistä teemoista. Feminismi, monikulttuurisuus ja monikielisyys ovat muita hänen työssään esiin nostettuja näkökohtia. Hän osallistui hiljattain Teatteri Telakan ja Legioonateatterin ryhmälähtöiseen yhteistuotantoon, KanssalaisTalo-näytelmään.

Paula on erityisen kiinnostunut tutkimaan, millaisia mahdollisuuksia teatterilla ja esittävillä taiteilla on tällä hetkellä tai on vielä kehitettävissä, jotta suomalainen moninaisuus saataisiin mukaan teatterin maailmaan ja normalisoitaisiin.

Paula on sertifioitu Kulttuurisen moninaisuuden ja kestävän kehityksen Dialogikortit -työpajojen fasilitaattori.

Paula on tehnyt DEI-työtä seuraavien kanssa: KOM-Teatteri, Turun Kaupunginteatteri, Tampereen kaupunki.

Yhteystiedot: paulafd27@hotmail.com, puh. +358 401458123

Kuva: Eduardo Fenollosa Soriano

Paula Folqués Diagon profiili englanniksi.

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin