Ohita navigaatio

Irina Duskova

Irina Duskova.

Asiantuntijuus ja kiinnostuksen kohteet: kulttuurienvälinen viestintä, esittävät taiteet, kiertueet ja liikkuvuus, festivaalijohtaminen, työpajat ja fasilitointi, palvelumuotoilu.

Moninaisuuskoulutuksen työkielet: englanti, venäjä, liettua, suomi

Irina Duskova on Helsingissä asuva kulttuurituottaja, teatterijohtaja, kuraattori ja monimuotoisuusagentti. Hän on opiskellut teatterijohtamista Liettuan teatteri- ja musiikkiakatemiassa ja kansainvälistä kulttuuripolitiikkaa Warwickin yliopistossa Isossa-Britanniassa.

Tie teatterin maailmaan alkoi kouluteatteriryhmässä Vilnassa, Liettuassa, Irinan ollessa 10-vuotias. Irina on työskennellyt alalla yli 15 vuotta, joiden aikana hän on tuottanut, johtanut ja kuratoinut esittävän taiteen festivaaleja Liettuassa, Suomessa, Kazakstanissa ja Yhdysvalloissa, ohjannut seminaareja ja työpajoja nuorille teatterijohtajille sekä järjestänyt lukuisia teatteri- ja tanssiryhmien kiertueita ympäri maailmaa. Parhaillaan Irina aloittelee yhteistyötä Hampurissa toimivan tanssijoiden liikkuvuutta edistävän toimiston kanssa laajentaakseen toimintaa suomalaisiin teatteriryhmiin.

Moninaisuusagenttina Irina on kiinnostunut syrjinnän vastaisista käytännöistä ja väkivallattomasta kommunikaatiosta esittävän taiteen alalla. "Uskon toimintaan, ja nyt on paras hetki toimia: puuttua omiin opittuihin ennakkoluuloihin ja oppia uutta, jotta tulevaisuutemme olisi moninaisempi. Minulle on kunnia työskennellä ihmisten ja yritysten kanssa ja luoda räätälöityjä ratkaisuja heidän tarpeisiinsa."

Irina on tehnyt DEI-työtä seuraavien kanssa: Oulu2026, Klockriketeatern and Cefisto at Teaterdagarna 2022, Hangö Teaterträff and KULKUE project

Linkit: Irina Duskova LinkedInissä

Yhteystiedot: duskova.irina@gmail.com

Irinan kirjoitus moninaisuusagenttien blogisarjassa: Reflections from Diversity Agents’ Online Clinic: Strengthening and Advancing Anti-Racist Practices

Kuva: Maria Baranova-Suzuki

Irina Duskovan profiili englanniksi.

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin