Ohita navigaatio

Paneelikeskustelu: Taiteen ja kritiikin äärellä 9.9.2023

Tilaa taiteilijuuteen -hankkeen logo.

Lämpimästi tervetuloa tapaamaan Cross over -taidefestivaalilla esiintyneitä taiteilijoita ja keskustelemaan koetuista esityksistä, taiteen tekemisestä ja taidekritiikistä.

Mitä ajatuksia ja tunnelmia festivaalilla juuri koetut esitykset herättivät? 

Keskustellaan teosten teemoista sekä siitä, miten teokset ovat syntyneet. Mitä festivaalin esitykset kertovat vammaisuudesta, yhteiskunnasta tai maailmasta?

Entä millaista palautetta taiteilijat yleensä saavat työstään ja keneltä? Millainen palaute vie työtä eteenpäin? Mikä merkitys ammattikriitikon kirjoittamalla kritiikillä voisi olla taiteilijoille? Mitä kriitikoiden tulisi tietää, kun he kirjoittavat taideteoksista, joihin liittyy vammaisuuden näkökulma, tai joiden tekijä on vammainen taiteilija?

Keskustelemassa ovat musiikkitoimittaja Wilhelm Kvist sekä festivaalin taiteilijoita: Kari Torvinen Free elecric blues bandista, rap-artisti Raiden eli Arttu Rantanen, kirjailija Hannele Cantell sekä Iiris Brocke Tarukki-yhtyeestä. Keskusteluun johdattelee kriitikko, runoilija Sanni Purhonen. Myös yleisö on tervetullut jakamaan ensivaikutelmia ja esittämään kommentteja ja kysymyksiä taiteilijoille.

Keskustelu järjestetään 9.9. klo 17–18 osana Cross over -taidefestivaalia Keskustakirjasto Oodissa, Maijansalissa (Töölönlahdenkatu 4, Helsinki).

Lisätietoja Cross overista ja festivaalin taiteilijoista: festivaalin Facebook-sivu

Saavutettavuus:

Oodin Maijansali on esteetön. Keskustelussa on viittomakielen tulkkaus. Festivaalin aikana Maijansalissa on käytössä IR-järjestelmä kuulokojeen käyttäjille. Lisätietoa Keskustakirjasto Oodin esteettömyydestä (siirryt Oodin sivuille).

Taustaa:

Keskustelu on osa kriitikoille suunnattua Vammaisuus ja taide -kurssia, jonka ovat järjestäneet yhteistyössä Kulttuuria kaikille -palvelun ja Kulttuuriyhdistys Suomen EUCREA:n Tilaa taiteilijuuteen -hanke sekä Suomen arvostelijain liitto SARV:in Kritiikki näkyy! -hanke.

www.tilaataiteilijuuteen.fi

Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin