Ohita navigaatio

Työpaja: Miten tehdään portfolio?

Tilaa taiteilijuuteen -logo.

Aika: Lauantaina 29.10. klo 12-16 

Paikka: Kulttuuria kaikille palvelun toimisto (Helsinki) ja Zoom 

Lämpimästi tervetuloa taiteilijoille suunnattuun työpajaan! Paja järjestetään osana Tilaa taiteilijuuteen - vammaisten ja viittomakielisten taiteilijoiden yhdenvertaisuus –hanketta. Sen toteuttavat Kulttuuria kaikille -palvelu ja vammaisten taiteilijoiden Kulttuuriyhdistys Suomen Eucrea ry.

Työpajassa saat ohjausta, ideoita ja sparrausta oman portfoliosi rakentamiseen. Portfolion tarkoitus on tuoda kiinnostuksen kohteesi, osaamisesi ja mahdolliset työnäytteesi esiin parhaalla mahdollisella tavalla. Portfolion avulla voit esitellä itseäsi ja töitäsi äänen, tekstin tai kuvan keinoin esimerkiksi osana apurahahakemuksia tai koe-esiintymisten yhteydessä. 

Työpajassa käydään läpi esimerkiksi seuraavia asioita: millaisia eri käyttötarkoituksia portfolioille on, mistä portfolio voi koostua, millaisissa eri muodoissa portfolion voi toteuttaa, ja mitä työkaluja ja alustoja portfolion luomiseen on olemassa. Lisäksi tutustutaan esimerkkeihin hyvistä portfolioista. Jos haluat esitellä jonkin sinulle mieluisan esimerkin, voit lähettää sen pajan ohjaaja Jemina Lindholmille etukäteen osoitteeseen lindholm.jemina@gmail.com. 

Työpaja on suunnattu vammaisille ja viittomakielisille taiteilijoille, mutta kaikki taiteilijat ovat tervetulleita. Sinulla ei tarvitse olla valmista materiaalia portfolioon ja myös aloittelevat taiteilijat voivat osallistua pajaan. Kaikkien taiteen alojen taiteilijat ovat tervetulleita. Voit ottaa mukaan oman tietokoneen ja/tai materiaaleja, jos haluat.

Voit osallistua paikan päällä tai etänä Zoomissa. Paikan päällä osallistuville on tarjolla pientä naposteltavaa, kahvia ja teetä. Toimistolla on myös mikro mahdollisten eväiden lämmittämistä varten. 

Ohjaaja 

Jemina Inkeri Lindholm (pronominit englanniksi they/she ja ruotsiksi hen/hon) on Loimaalla syntynyt, nykyään Helsingissä asuva ja työskentelevä museotyöntekijä, kuvataide- ja yhteisöpedagogi, tuottaja ja kuvataiteilija. Lindholm on työskennellyt useamman vuoden ajan museoiden yleisötyön, tapahtumatuotannon, erilaisten projektien koordinoinnin sekä viestinnän parissa taiteilijajärjestöissä ja kulttuuri-instituutioissa. Hänelle on karttunut kokemusta erilaisista portfolioista kokemusta oman taiteellisen toiminnan kautta sekä Muu ry:n jäsen- sekä näyttelyvalintalautakunnista. Hänen mielenkiinnon kohteensa ovat nykytaiteen, arkkitehtuurin, sairauden ja rampateorian risteyskohdat. 

Ilmoittautuminen 

Ilmoittauduthan projektikoordinaattori Johanna Mattilalle sähköpostitse osoitteeseen johanna@lalunes.com keskiviikkoon 26.10. mennessä. Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä tuletko paikan päälle vai osallistutko Zoomin välityksellä. Kerrothan ilmoittautuessasi myös viittomakielen tulkkauksen tarpeesta. Toimistolle mahtuu korkeintaan 15 osallistujaa.

Paikka 

Kulttuuria kaikille -palvelun toimisto sijaitsee Kaapelitehtaalla Helsingin Ruoholahdessa. Osoite: Tallberginkatu 1 D, 5. kerros. D-rappuun pääset sisäpihalta. Ovi on heti 5. kerroksen hissiaulassa, hissistä ja portaista vasemmalle. 

Zoom-linkki lähetetään ilmoittautuneille myöhemmin. 

Saavutettavuus 

Toimisto on liikkumisesteetön, paitsi esteetöntä wc:tä ei ole. Kaapelitehtaalta löytyy kuitenkin useita esteettömiä wc:itä. Lisätietoja toimiston esteettömyydestä.

Työpajassa käytetään induktiosilmukkaa. Järjestämme tarvittaessa viittomakielen tulkkauksen. Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä 26.10. mennessä jos tarvitset viittomakielen tulkkausta. 

Työpajan kieli on suomi, myös englantia ja ruotsia voi käyttää. Pajassa pidetään taukoja.

Noudatamme tapahtumassa Kulttuuria kaikille -palvelun turvallisemman tilan periaatteita. Tutustu turvallisemman tilan periaatteisiin Kulttuuria kaikille -palvelun sivuilla. 

Ethän tule sparrauspajaan kipeänä. 

Tulevat työpajat 

Tämä on ensimmäinen Tilaa taiteilijuuteen -hankkeen järjestämä työpaja taiteilijoille. Lisää pajoja on tulossa muun muassa apurahan hakemisesta. Tilaa taiteilijuuteen – vammaisten ja viittomakielisten taiteilijoiden yhdenvertaisuus on Koneen Säätiön rahoittama hanke, joka toteutetaan 2022-2024. 

Lisätietoja 

Lisätietoja antaa projektikoordinaattori Johanna Mattila, johanna@lalunes.com, puh. 044 046 9548. 

Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin