Ohita navigaatio

Taide ja vammaisaktivismi -paneelikeskustelu Cross over -taidefestivaalilla

Kollaasikuva, johon koottu Julianna Brandtin, Isa Hukan, MC Ceparin (Mika Lemisen), Sami Helteen ja Marianne Savallammen kuvat.


Lämpimästi tervetuloa seuraamaan paneelikeskustelua Taide ja vammaisaktivismi lauantaina 4.6. klo 15.30-16.30 Cross over -festivaalille! Keskustelua voi seurata paikan päällä Helsingin Musiikkitalon Ravintola - Klubilla tai Eucrea Finlandin Youtube-striimistä!

Tänä vuonna Cross overin paneelikeskustelussa pureudutaan taiteen ja vammaisaktivismin välisiin yhteyksiin. Miten vammaisaktivismi voi näkyä taiteessa? Voiko taiteella vaikuttaa? Miten taiteilijan ja aktivistin roolit ja identiteetit yhdistyvät toisiinsa?

Keskustelemassa ovat taiteilijat Julianna Brandt, Sami Helle, Isa Hukka sekä Mika Leminen (MC Cepari). Keskustelun vetää taidehistorioitsija, kuraattori ja tuottaja Marianne Savallampi.

Paneelikeskustelun kieli on suomi. Lisäksi pyritään järjestämään viittomakielen tulkkaus ja kirjoitustulkkaus. Musiikkitalon Ravintola - Klubi on esteetön. Sisäänkäynti Ravintola - Klubiin Musiikkitalon Kansalaistorin puoleisesta ovesta.

Keskustelu toteutetaan Koneen Säätiön tuella ja sen järjestävät yhteistyössä Helsingin yliopiston Vammaisaktivismia tekemässä -tutkimushanke sekä Kulttuuria kaikille -palvelun Tilaa taiteilijuuteen – vammaisten ja viittomakielisten taiteilijoiden yhdenvertaisuus -hanke. Cross over-taidefestivaalin järjestää Kulttuuriyhdistys Suomen Eucrea ry.

Tallenne

Tallenteessa on tekstitys ja viittomakielen tulkkaus.


Lisätietoa keskustelijoista:


Julianna Brandt. 


Julianna Brandt on 28-vuotias taiteilija sekä vammaisaktivisti. Taide hänen elämässään näyttäytyy kanteleen soittamisen ja lavarunouden keinoin. Taiteessa häntä kiinnostaa erityisesti marginaalista käsin nouseva uskallus ja näkyvillä olemisen kysymykset.


Sami Helle.

Sami Helle on helsinkiläinen muusikko (Pertti Kurikan Nimipäivät -yhtyeen basisti), euroviisuedustaja, yrittäjä (Pertin Valinta) ja vaikuttaja. Yhtyeen (PKN) perustama Pertin Valinta on maailman ensimmäinen kehitysvammaisten omistama yhtiö. Nykyisin Sami esiintyy ja tekee musiikkia oman Sam Heat -kokoonpanonsa kanssa, työskentelee Pertin Valinnan kaupassa myyjänä ja tapahtumatuotannoissa tuottajana, tekee puhekeikkoja (aiheena mm. yhdenvertaisuus, vammaisuus, erilaisena eläminen) sekä toimii aktiivisena vaikuttajana järjestötoiminnassa (Me Itse ry) sekä kunnallispolitiikassa. Sami haluaa omalla esimerkillään ja toiminnallaan rohkaista ihmisiä uskomaan unelmiinsa ja pyrkimään niitä kohti.


Isa Hukka.


Isa Hukka on taiteilija, isosisarus ja opiskelija, jolle oma sänky on pyhä paikka. Hän on syntynyt Helsingissä, joskin osia hänestä asuu myös Pohjois-Pohjanmaalla, Kööpenhaminassa ja Montrealissa. Tällä hetkellä Hukka opiskelee humanistisia tieteitä keskittyen feministiseen teoriaan. Työssään taiteilijana hän fokusoi rampapraktiikoihin. Esitysten tekemisen lisäksi hän on tehnyt käännöstyötä ja julkaissut palkittua queeriä ramparunouttaan useissa lehdissä. Hukka on yksi Rampaopiskelijat ry:n, Just Another Crip Groupin ja Rampahoivaverkosto Helsingin perustajajäsenistä.


Mika Leminen.

MC Cepari (oikealta nimeltään Mika Leminen) on melodinen punchlineräppäri, joka räppää elämästään, yhteiskunnasta, vammaisuudesta ja muista aiheista. MC Ceparin laulut ovat täynnä sanaleikkejä ja tarttuvia kertosäkeitä. 

MC Ceparin kuva: Mira-Veera AuerMarianne Savallampi.

Marianne Savallampi on helsinkiläinen taidehistorioitsija, kuraattori ja tuottaja. Hänen työssään keskeisiä ovat olleet aktivismiin, queer-tutkimukseen ja feminismiin liittyvät teemat. Hän on yksi Museum of Impossible Forms kulttuurikeskuksen perustajista ja entisistä taiteellisista johtajista. Tällä hetkellä Savallampi työskentelee esitystaiteen tuottajana Mad House Helsingissä.


Koneen Säätiön logo.
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin