Ohita navigaatio

Martina Marti

Martina Marti.

Asiantuntijuus ja kiinnostuksen kohteet: teatteri, performanssitaide, moninaisuus ja osallisuus taide- ja kulttuurilaitoksissa, moninaisuus taiteellisessa prosessissa, rasismi teatterissa, tiedostamattomat ennakkoluulot

Moninaisuuskoulutuksen työkielet: suomi, englanti, saksa

Martina Marti on teatterintekijä, moninaisuusasiantuntija ja kääntäjä. Hän opiskeli draamaa ja teatteritiedettä Canterburyssa ja Pariisissa ja suoritti ylemmän korkeakoulututkinnon (MBA) keskittyen taiteelliseen johtamiseen. Opintojensa jälkeen Martina työskenteli festivaalituottajana Saksassa ennen muuttoaan Suomeen vuonna 2006. Taiteilijana Martina kirjoittaa, ohjaa ja tuottaa teatteriesityksiä; hänen keskeisimpiin teoksiinsa kuuluu yhdelle katsojalle kerrallaan esitetty esitys Hamlet private, jonka hän toisinaan näyttelee myös itse.

Taiteellisen työnsä ohella Martina työskentelee kuraattorina, moninaisuusagenttina ja kääntäjänä. Vuosina 2017–2019 Martina työskenteli Kulttuuria kaikille -palvelun moninaisuuskouluttajana ja koulutti sekä taide- ja kulttuurilaitoksia että tulevia moninaisuusagentteja. Nykyään hän tuottaa moninaisuuskoulutuksia monenlaisille organisaatioille, kuten teattereille, museoille, rahoittajille ja yhdistyksille.

"Minulle moninaisuus on elettyä todellisuutta. Taiteellisten prosessien ja kulttuuri-instituutioiden uudelleenajattelu inkluusion näkökulmasta ei ole vain haastavaa, vaan ennen kaikkea äärimmäisen inspiroivaa. Kouluttajana haluaisin innostaa ihmisiä näkemään moninaisuus mahdollisuutena."

Martina on tehnyt DEI-työtä seuraavien kanssa: Suomen Opetus- ja kulttuuriministeriö, Turun kaupunginteatteri, Svenska Teatern, Kuopion kaupunginorkesteri, Suomen Kansallismuseo, Taiteen edistämiskeskus, Koneen Säätiö, Women in Film & Television Finland, jne.


Yhteystiedot: martina.marti@gmx.net

Kuva: Emma Suominen

Martina Martin profiili englanniksi.

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin