Ohita navigaatio

Ilaria Tucci

Ilaria Tucci.

Asiantuntijuus ja kiinnostuksen kohteet: taidelähtöiset käytännöt ja menetelmät, lapset, teatteri ja esittävät taiteet, luova teollisuus, kulttuuritapahtumat.

Moninaisuuskoulutuksen työkielet: englanti, italia

Ilaria Tucci on teatterialan ammattilainen (näyttelijä, teatteritaiteen maisteri) ja rauhantutkija (Rauhan ja konfliktintutkimuksen maisteri). Ammatillisella polullaan hän on käyttänyt omia teatteritaiteen sovelluksiaan ihmisten välisen vuoropuhelun, osallistumisen, voimaantumisen, rauhanrakentamisen ja konfliktien käsittelyn välineenä.

Tammikuusta 2013 lähtien Ilaria on asunut Tampereella, jossa hän toimii Tampereen yliopiston tutkijana rauhan- ja konfliktitutkimuksen tohtoriohjelmassa. Hänen poikkitieteellisessä tutkimuksessaan yhdistyvät soveltava teatteri ja rauhantutkimus. Hän on väitellyt vuonna 2022 tutkimuksestaan "Community-based theatre as conflict transformation in Lampedusa: co-producing knowledge about life at the militarised border of Europe". Monimuotoisuusagenttina Ilaria on työskennellyt Tampereen elokuvajuhlien tiimissä (2019) ja Vantaan kaupungin Pessin lastenkulttuurikeskuksen kanssa (2021). Hän on työskennellyt myös monimuotoisuuden asiantuntijana opetus- ja kulttuuriministeriössä ja Taiteen edistämiskeskuksessa (2020, 2021).

Ilaria on sertifioitu Kulttuurisen moninaisuuden ja kestävän kehityksen Dialogikortit -työpajojen fasilitaattori.

Ilaria on tehnyt DEI-työtä seuraavien kanssa: Tampere Short Film Festival, Pessi Children Cultural Centre from the City of Vantaa, City of Tampere, Finnish Ministry of Education and Culture, TAIKE - the Arts Promotion Centre, City of Espoo, and Oulu2026.

Yhteystiedot: ilatucci(a)gmail.com

Kuva: Saara Partanen

Ilaria Tuccin profiili englanniksi.

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin