Ohita navigaatio

Arlene Tucker

Arlene Tucker.

Asiantuntijuus ja kiinnostuksen kohteet: kuvataide, koulutus, semiotiikka, kulttuurienvälinen viestintä.

Työkielet: suomi, englanti

Arlene Tucker on taiteilija ja kouluttaja, ja hänen työnsä keskittyy leikkielementtien lisäämiseen jokapäiväiseen elämään taiteensa kautta. Käännöstutkimusten ja eläinten innoittamana hän löytää tapoja yhdistää ja luoda merkityksiä jaetuissa ympäristöissämme. Hänen prosessilähtöinen taiteellinen työnsä luo tiloja ja tilanteita kohtaamisille, vuoropuhelulle ja niissä tapahtuville muutoksille, jotka yllättävät kaikki leikkiin ryhtyjät. Hän on kiinnostunut rakentamaan projekteja, jotka avaavat ajattelua ja osallistavat katsojaa – jotka kutsuvat katsojan osaksi kertomusta tai taiteen luomisprosessia. Näin katsojan tulkinnasta tulee osa tarinan jatkoa.

Tuckerilla on taiteen kandidaatin (BFA) tutkinto Savannah College of Art & Designista Yhdysvalloista ja semiotiikan maisterin tutkinto Tartun yliopistosta Virosta. Tuckerin pro gradu -tutkielma, ”Meaningful Play: Applying Zoosemiotics to game development” (2011), etsii lähestymistapoja leikin uudelleen juurruttamiseen ihmisten maailmaan ja hyödyntää tämän vuorovaikutuksen prosessia ymmärryksen menetelmänä. Hänen kirjoituksensa "Translation is Dialogue: Language in Transit" on julkaistu teoksessa Translation across Sensory and Linguistic Borders: Intersemiotic Journeys between Media (toimittaneet Campbell, Madeleine, Vidal, Ricarda, 2019).

Tucker tulee monikulttuurisesta, monikielisestä ja etnisesti moninaisesta perheestä, ja se on tuonut hänelle näkemystä ja antanut motivaatiota etsiä tapoja toisten kuuntelemiseen ja rauhaomaisempaan yhdessä elämiseen. Sen lisäksi, että hän on juurtunut Taiwaniin ja Yhdysvaltoihin, hän on asunut Belgiassa, Tšekeissä ja Virossa. Tucker on asunut Suomessa vuodesta 2011.

"Sukeltamiseni todellisuuksiin eri puolilla maailmaa ja nyt Suomessa on antanut minulle ymmärrystä lukemattomista tavoista elää, kommunikoida ja arvostaa. Merkityksen tekeminen vieraiden äänien sinfoniasta ja uusien merkitysten sijoittaminen osaksi kokonaisuutta ovat osa unelmaani ja pyrkimystä löytää, luoda ja rakentaa yhdessä ihmisten kanssa ja heitä varten."

Yhteystiedot: arlene.dearyou(a)gmail.com

Linkit: 

Arlenen verkkosivut

Translations in Dialogue -verkkosivu

Juttu moninaisuusagenttien blogisarjassa: Greetings from Diversity Agent 2.0 course coordinator


Arlene Tuckerin profiili englanniksi.

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin