Ohita navigaatio

Vuosikokous ja keskustelu: #MeToo:sta kohti yhdenvertaisia käytäntöjä kulttuurialalla 26.4.

Keskustelutilaisuus ja Kulttuuria kaikille -palvelun vuosikokous 26.4. Mitä voimme oppia #metoo-kampanjasta ja miten yhdessä edistämme kulttuurialaa, jossa kaikilla on yhdenvertaiset mahdollisuudet toimia.

26.4.2018, klo 12–13, Globe Art Point, Malminkatu 5
Huom. Yhdenvertaisen kulttuurin puolesta ry:n vuosikokous keskustelun jälkeen klo 13.30. esityslista alla.

 #MeToo -kampanja on nostanut keskusteluun taide- ja kulttuurikentän sokeita pisteitä, erityisesti koskien sukupuolten välistä tasa-arvoa. Mitä voimme oppia kampanjasta ja miten voidaan yhdessä edistää kulttuurialaa, jossa kaikilla on yhdenvertaiset mahdollisuudet toimia esim. sukupuolesta, taustasta, kielestä, toimintakyvystä ja etnisyydestä riippumatta?

Keskustelemassa kotimaan levityspäällikkö Harri Ahokas Elokuvasäätiöstä sekä Anu Ahola, Finnish Music Quarterlyn päätoimittaja ja Yhdenvertainen musiikkialan -työryhmän edustaja. Paneelikeskustelun vetäjänä toimii Kulttuuria kaikille -palvelun toiminnanjohtaja Rita Paqvalén.

Keskustelun järjestää Kulttuuria kaikille -palvelu/ Yhdenvertaisen kulttuurin puolesta ry.

Keskustelu on avoin kaikille ja maksuton.

Saavutettavuus
Globe Art Pointin tiloihin on liikkumisesteetön pääsy katutasolla, mutta tiloissa ei ole esteetöntä tilavaa wc:tä. Tarvittaessa voidaan ottaa induktiosilmukka käyttöön. Ilmoita silmukan tarpeesta etukäteen 25.4. mennessä sari.salovaara@cultureforall.fi.

Keskustelun jälkeen seuraa Yhdenvertaisen kulttuurin puolesta ry:n vuosikokous.

Tietoa
Suomen musiikkiala julkaisi tammikuussa 2018 ”Teesit tasa-arvon, monimuotoisuuden ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi musiikkialalla”. Tavoitteena on edistää musiikkialan yhteistä, tasa-arvoista ja monimuotoista tulevaisuutta. Teesit on työstänyt musiikkialan ammattilaisista koostunut työryhmä, ja musiikkialan toimijat on haastettu mukaan teesien toteuttamiseen. Hanketta koordinoi Music Finland. https://www.yhdenvertainenmusiikkiala.com/

Suomen Elokuvasäätiö (SES) perusti saavutettavuusfoorumin vuonna 2016. Foorumissa on mukana sekä vammaisjärjestöjä että elokuva-alan toimijoita (mukaan lukien Kulttuuria kaikille -palvelu). Foorumin tavoitteena on mm. elokuvan saavutettavuusmanuaalin laatiminen käytännön ohjeistukseksi elokuva-alan toimijoille kuten elokuvateattereille ja -tuottajille.Vuoden 2017 lopulla SES kutsui koolle myös tasa-arvofoorumin käsittelemään elokuva-alan yhdenvertaisuuteen liittyviä kysymyksiä.Foorumin tarkoituksena on käsitellä sukupuolten välisen tasa-arvon toteutumisen ohella myös esimerkiksi kielellistä, alueellista ja kulttuurista tasavertaisuutta. Tasa-arvo foorumin tehtävänä on tuottaa elokuva-alan käyttöön tasavertaisuuden toimintaohjelma, joka ohjeistaa alan eri toimijoita tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden varmistamisen toimenpiteissä. Helmikuussa 2018 SES laati muiden elokuva-alan toimijoiden kanssa ohjeistuksen seksuaalisen häirinnän ehkäisyyn elokuva- ja tv-alalla.


VUOSIKOKOUKSEN ESITYSLISTA

 

1.Kokouksen avaus

2.Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa

3.Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

4.Hyväksytään kokouksen työjärjestys

5.Esitetään tilinpäätös (LIITE 1), vuosikertomus (LIITE 2) ja tilintarkastuskertomus (LIITE 3)

6.Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille

7.Vahvistetaan toimintasuunnitelma (LIITE 4), tulo- ja menoarvio (LIITE 5 a-b) sekä jäsenmaksujen suuruudet

8.Valitaan hallituksen jäsenet sekä heille varajäsenet

9.Valitaan yksi tilintarkastaja/toiminnantarkastaja ja varatarkastaja

10.  Kokouksen päättäminen

Jos tarvitset vuosikokouksen esityslistan liitteet, ole yhteydessä toiminnanjohtajaan Rita Paqvalén (rita.paqvalen[at]cultureforall.fi)

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin