Ohita navigaatio

Kirjastoala

Kulttuuri kuuluu kaikille! Kartoitus saavutettavuuden ja esteettömyyden tilanteesta sekä esteettömyyden kehitystyö Turun kaupungin kahdessa kulttuuri-instituutiossa: Pääkirjastossa ja Konserttitalolla

Panda Erikssonin opinnäytetyö Humanistiselle ammattikorkeakoululle (2016) käsittelee esteettömyyttä Turun kaupungin pääkirjastossa sekä konserttitalolla.

Kulttuuri kuuluu kaikille! [DOC]
Kulttuuri kuuluu kaikille! [PDF]

Kirjapiiri - äänikirjalukupiiri kehitysvammaisten asumispalveluyksikössä

Jussi Tervon opinnäytetyössä Oulun ammattikorkeakoululle (2014) järjestettiin äänikirjalukupiiri kehitysvammaisille henkilöille. Opinnäytetyössä on tietoa sekä erityisryhmälle suunnatun lukupiirin toteuttamisesta että äänikirjojen käyttämisestä lukupiirin aineistona.

Kirjapiiri - äänikirjalukupiiri kehitysvammaisten asumispalveluyksikössä (PDF, linkki Theseus.fi-sivustolle)

Celian kylsely yleisille kirjastoille

Celia selvitti aineistonsa ja palveluidensa käyttöä yleisissä kirjastoissa huhtikuussa 2013. 45 % vastaajista ilmoitti kirjastonsa olevan Celian asiakas. Suurin osa vastaajista oli kiinnostuneita lisäämään yhteistyötä Celian kanssa, ja useampi kuin joka kolmas olisi myös halukas pilotoimaan ja kehittämään kumppanuusmallia Celian kanssa.

Celian kirjastokysely 2013 [PPT]


Kirjastotoiminnan haasteet kehitysvammaisen asiakkaan palvelijana

Timopekka Sillantauksen essee (2006) käsittelee kirjastojen palvelujen saavutettavuutta kehitysvammaisille asiakkaille. Essee on kirjoitettu Tampereen avoimen yliopiston informaatiotutkimuksen laitokselle.

Kirjastotoiminnan haasteet kehitysvammaisen asiakkaan palvelijana [DOC]
Kirjastotoiminnan haasteet kehitysvammaisen asiakkaan palvelijana [PDF]

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin