Ohita navigaatio

Kulttuuria kaikille -palvelu

Selkologo, jossa valkoinen paksu nuoli mustalla taustalla ja kuvan alla sana selko.

Kulttuuria kaikille on palvelu ihmisille, jotka tekevät taidetta ja kulttuuritoimintaa muille. Kulttuuria kaikille -palvelu auttaa sinua tekemään kulttuuritoimintaa, johon kaikkien ihmisten on helppo osallistua. Lisäksi tavoitteemme on, että kaikenlaiset ihmiset voisivat olla taiteilijoita tai työskennellä kulttuurialalla yhdenvertaisesti. Näiltä sivuilta löydät tietoa ja apua, kun haluat järjestää saavutettavaa ja yhdenvertaista kulttuuritoimintaa.

Yhdenvertaisuus tarkoittaa esimerkiksi sitä, että kaikilla on yhtä hyvät mahdollisuudet

  • osallistua kulttuuritoimintaan
  • opiskella taiteen tekemistä tai kulttuurialaa
  • työskennellä taiteilijana tai kulttuurityöntekijänä.

Kulttuuritoiminta voi olla millaista tahansa. Se voi olla yksittäinen tapahtuma, johon ihmiset tulevat nauttimaan kulttuurista. Se voi olla myös jokin jatkuva kulttuurialan palvelu. Käytämme näillä sivuilla sanaa kulttuuritoiminta kaikista kulttuuripalveluista, esimerkiksi museosta, kirjastosta ja teatterista.

Näillä internetsivuilla on tietoa moninaisuudesta. Kulttuuria kaikille -palvelu haluaa lisätä Suomessa kulttuuritoimintaa, jossa on mukana monenlaisia ihmisiä. Tavoitteemme on, että Suomessa kulttuuritoimintaa suunnittelevat myös ihmiset, jotka esimerkiksi tulevat eri maista ja kulttuureista, ovat vammaisia tai viittomakielisiä, ovat saamelaisia tai romaneita, kuuluvat seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön, tai eivät osaa suomen kieltä. Haluamme, että myös kaikilla heillä on mahdollisuus toimia taiteilijoina ja kulttuurialan työntekijöinä. Voit lukea lisää moninaisuudesta sivulla Moninaisuus.

Sivuilla on tietoa myös kulttuuritoiminnan saavutettavuudesta. Kulttuuritoiminta on saavutettavaa, kun se palvelee erilaisia ihmisiä ja yleisöjä hyvin. Silloin kaikkien ihmisten on helppo osallistua toimintaan. He löytävät helposti siitä tietoa, esimerkiksi selkokielellä. Ihmisten on myös helppo liikkua, nähdä ja kuulla, kun he osallistuvat kulttuuritoimintaan. Voit lukea lisää saavutettavuudesta sivulla Mitä on saavutettavuus?

Tutustu palveluihimme, kun haluat parantaa tarjoamasi kulttuuritoiminnan saavutettavuutta. Voit esimerkiksi tilata meiltä saavutettavuuskartoituksen. Kartoituksessa selvitämme, miten saavutettava kulttuuritoimintasi on. Voit tilata myös koulutuksen tai työpajan, jossa pohditaan yhdessä toimintasi saavutettavuutta. 

Näille selkokielisille internetsivuille on kerätty Kulttuuria kaikille -palvelun tärkeimmät aiheet. Kulttuuria kaikille -palvelulla on yleiskieliset internetsivut. Siellä on kerrottu tarkemmin palveluista ja siitä, mitä kulttuurin saavutettavuus, yhdenvertaisuus ja moninaisuus tarkoittavat. Yleiskielisillä sivuilla on myös ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia, jotka liittyvät kulttuuritoiminnan yhdenvertaisuuteen. Yleiskielisille sivuille pääset tästä.

Saavutettavuusseloste (yleiskielisillä sivuilla)

Tietosuojaseloste (yleiskielisillä sivuilla)


  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin