Ohita navigaatio

Hankkeet ja verkostot


KolibrÍDEA

KolibrÍDEA-sivusto on aineistokokoelma monikielisille lapsille suomeksi, ruotsiksi, espanjaksi ja portugaliksi. Se ideapankki kaikille niille, jotka joutuvat olemaan kotona lapsineen. Mutta se on tarkoitettu myös kaikille muille, jotka rakastavat lastenkulttuuria. KolibrIDEA on Kultturikeskus Ninho ry:n tuottama.


Monikielisyys ja moninaisuus kulttuurikentän voimavarana

Kulttuuria kaikille -palvelun koordinoima hanke Monikielisyys ja moninaisuus kulttuurikentän voimavarana – työllistyminen ja kotoutuminen Pohjoismaissa kirjallisuuden avulla toimii kirjallisuuden kielellisen moninaisuuden alueella. Hankkeessa tuetaan ei-valtakielisen kirjallisuuden inkluusiota pohjoismaiseen kirjallisuuskenttään sekä tekijöiden että lukijoiden näkökulmasta.
Monikielisyys ja moninaisuus kulttuurikentän voimavarana

Normit nurin!

Normit nurin! -hanke keskittyy normien purkamiseen kouluissa.
normit.fi

RASMUS-verkosto

Rasismin ja muukalaispelon vastainen RASMUS-verkosto toimii monin tavoin rasismia ja syrjintää vastaan monikulttuurisen yhteiskunnan edistämiseksi. RASMUS-verkostoa koordinoi RASMUS ry.
rasmus.fi

Saamelaiset sukupolvet ja yhteinen tarina -hanke

Hankkeen tarkoituksena on saamelaisen perinteen tallentaminen yhteisöllisesti yhteisön tarpeista lähtien. Hankkeessa kerätään perinnetietoa eri sukupolvien yhteisissä kohtaamisissa. Saamelaismuseo on ideoitsija ja osallistaja, mutta tallennettavan perinnetiedon aiheet ja tavat päättävät yhteisön jäsenet.

Saamelaiset sukupolvet ja yhteinen tarina -hanke (linkki Siidan verkkosivuille)

Sivuvalo - Onko tämä suomalaista kirjallisuutta?

Sivuvalo - Onko tämä suomalaista kirjallisuutta? on monikulttuurinen projekti, joka pyrkii tuomaan esiin Suomessa asuvien mutta muilla kuin suomen tai ruotsin kielellä kirjoittavien runoilijoiden ja kirjailijoiden töitä ja näkemyksiä.
sivuvalo.com

Suomi 100 – Sateenkaaren väreissä

Suomi 100 – Sateenkaaren väreissä on kulttuuri-, taide- ja viestintähanke, joka tekee näkyväksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen (LHBTIQ) historiaa osana itsenäisen Suomen historiaa, kerää uutta tietoa vähemmistöjen elämästä sekä tuo esiin ajankohtaista queer-näkökulmista toteutettua taidetta ja kulttuuria.
Suomi 100 – Sateenkaaren väreissä


Taide in action -hanke

Valtakunnallinen Taide in Action -hanke tuo sirkusta ja taidetoimintaa vastaanottokeskusten ja hätämajoitusyksiköiden lapsille ja nuorille tammikuusta 2016 alkaen. Kulttuurikeskus PiiPoon hallinnoimassa yhteistyöhankkeessa toteutetaan sirkus- ja taidetoimintaa toteutetaan Uudenmaan, Pirkanmaan, Kanta-Hämeen, Keski-Suomen ja Lapin alueen vastaanotto- ja hätämajoituskeskuksissa. Toteuttajina hankkeessa ovat mukana Suomen Nuorisosirkusliitto, Sirkus Magenta, Monitaideyhdistys Piste, Sorin Sirkus, Jyväskylän Sirkuskoulu/ Parkour Oppimiskeskus ry, LifeCircus Tampere, Mäntän Nuorisosirkus, Hakasirkus sekä Taidekoulu Estradi.

Kulttuurikeskus PiiPoo
Suomen Nuorisosirkusliitto

Transforces

Transforces on sukupuolen moninaisuuden ja transasian puolesta puhuva ja toimiva aktivistiryhmä. Tavoitteenamme on transnäkyvyyden -ja hyvinvoinnin lisääminen sekä yhteiskunta, joka ymmärtää ja kohtaa sukupuolen moninaisuutta kunnioittavasti ja sensitiivisesti. Ryhmämme on jatkuvasti avoin uusille ihmisille ja sitoutumisen aste on jokaisen itse päätettävissä. 
Transforces


Tuottajapalveluja maahanmuuttajataustaisille luovan alan toimijoille

Tuottajapalveluja maahanmuuttajataustaisille luovan alan toimijoille (TuPa), on Humanistisen ammattikorkeakoulun hanke yhteistyössä Moniheli-verkoston, kulttuurikeskus Caisan, Catalysti-hankkeen taiteilijaverkoston ja Yrittäjäksi Suomeen -hankkeen kanssa. TuPa-hanke tarjosi kaksikielistä (suomi/englanti) yrittäjyyskoulutusta toukokuusta 2013 lähtien toukokuun 2014 loppuun saakka.
facebook.com/hanketupa

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin