Ohita navigaatio

Anastasia Artemeva

Anastasia Artemeva.

Asiantuntijuus ja kiinnostuksen kohteet: nykytaide ja julkinen taide, taidevaihto, ihmisoikeustutkimus, poikkitieteellinen yhteistyö, kulttuurituotanto

Moninaisuuskoulutuksen työkielet: suomi, englanti, venäjä

Anastasia Artemeva on visuaalinen ja yhteiskunnallisista kysymyksistä kiinnostunut taiteilija ja tutkija. Anastasia syntyi Moskovassa Venäjällä ja asui vuosia Irlannissa ennen muuttoaan Helsinkiin. Hänen sosiaalisten ja luovien projektiensa tarkoituksena on tutkia ja luoda tilaa viestinnälle ja vuorovaikutukselle. Käsitteellisesti ne tutkivat sosiaalisten normien koodistoa ja hyväksyttyihin totuuksia, joita määrittävät ihmisten sosiopoliittiset, kulttuuriset ja henkilökohtaiset rajat ja rajallisuudet. Anastasia työskentelee taideinstallaatioiden, performanssin ja performanssitaiteen aloilla, luo taideteoksia teatteriproduktioihin ja ohjaa taidetyöpajoja.

Anastasia suoritti kandidaatin tutkinnon Limerick School of Art and Designista (Irlanti) vuonna 2012 ja valmistui Aalto-yliopistosta (Suomi) vuonna 2016. Hänen taiteellisia töitään on ollut esillä Irlannissa, Venäjällä, Suomessa, Ruotsissa ja Isossa-Britanniassa. Hänen viimeaikaisiin projekteihinsa kuuluu muun muassa taide- ja tutkimustyö vankeutta käsittelevässä Prison Outside -projektissa. Anastasia on saanut koulutusta kriminologiasta sekä ihmisoikeuksien suojelututkimuksista. Hän on työskennellyt yhteistyössä muun muassa Helsingin vankilan, Kriminaalihuollon tukisäätiön, M-cultin ja Helsingin kansainvälisen koulun ja Esitystaiteen Keskuksen kanssa. Hän on aina iloinen uusista ja odottamattomista kohtaamisista.

Anastasia on sertifioitu Kulttuurisen moninaisuuden ja kestävän kehityksen Dialogikortit -työpajojen fasilitaattori.

Anastasia on tehnyt DEI-työtä seuraavien kanssa: Vankilamuseo, Agents of Change: Mediating Minorities

Linkit: https://anastasia-artemeva.com/

Yhteystiedot: anastasia.artemeva(a)outlook.com

Kuva: Kirill Reznik

Anastasia Artemevan profiili englanniksi.

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin