Ohita navigaatio

Konferenssi normikriittisestä johtajuudesta

Konferenssin bannerissa pn teksti: Norm Critical Leadership. Challenging Norms and Nordic Exceptionalism. Conference, 8th–9th February 2023

Norm Critical Leadership. Challenging Norms and Nordic Exceptionalism -konferenssi 8.-9.2.2023

Seuraa konferenssin livelähetystä: 

Monien taide- ja kulttuurialan organisaatioiden ja rahoittajien tavoitteena on työskennellä yhdenvertaisemmin ja inklusiivisemmin. Myös tietoisuus epätasa-arvosta pohjoismaisissa yhteiskunnissa ja pohjoismaisella taide- ja kulttuurialalla on kasvanut. Silti pohjoismaisissa taide- ja kulttuuriorganisaatioissa on vielä syrjiviä käytäntöjä liittyen työskentelyolosuhteisiin, rekrytointiin ja kuratointiin. 

Konferenssissa Norm Critical Leadership. Challenging Norms and Nordic Exceptionalism kysymme, kuinka voimme toimia muutoksen tekijöinä ja purkaa syrjiviä normeja, normatiivisia rakenteita ja hierarkioita taide- ja kulttuurialalla? Mitä normikriittinen johtajuus tarkoittaa eri tilanteissa ja konteksteissa? 

Konferenssin tavoitteena on analysoida kriittisesti “pohjoismaisuuteen” ja “pohjoismaiseen poikkeuksellisuuteen” liittyvää retoriikkaa. Avoimuus, yhdenvertaisuus, tasa-arvo ja kestävä kehitys nähdään pohjoismaisten yhteiskuntien, pohjoismaisen yhteistyön ja pohjoismainen poikkeuksellisuus perustana. Kuitenkin nämä myönteiset kertomukset usein sivuuttavat sen, että yhteiskunnissamme sekä myös taide- ja kulttuurialoilla on myös epäoikeudenmukaisia rakenteita.

Millä tavoin uusinnetaan esimerkiksi valkoisuuden, rasismin, ableismin, seksismin ja homofobian syrjiviä normeja? Miten taide- ja kulttuurilaitokset voivat tehdä myönteisistä yhdenvertaisuuden kertomuksista totta? Millaista johtajuutta tarvitaan, jotta moninaisuusstrategiat saadaan käytäntöön? Millaista on vastuullinen toiminta?

Kaksipäiväinen konferenssi on suunnattu taide- ja kulttuurialan ammattilaisille, aktivisteille ja ihmisille johtavissa asemissa Pohjoismaissa.


Osallistuminen


Konferenssi paikan päällä on täynnä.

Voit seurata konferenssia livelähetystä etänä verkkoselaimellasi:

Livelähetys keskiviikkona 8. helmikuuta (10:00-16:30 Suomen aikaa)
Livelähteys torstaina 9. helmikuuta (9:00-17:00 Suomen aikaa)


Tulkkaus kansainväliselle viittomakielelle näkyy streamissa. Linkki live-tekstitykseen (kirjoitustulkkaus englanniksi) julkaistaan konferenssin verkkosivuilla ennen tilaisuuden alkua. Pääset tekstityksiin linkin kautta jakamalla näyttösi tai käyttämällä toista laitetta, kuten tablettia tai älypuhelinta.

Suoratoiston tuottaa: Centre de Ville Oy


Järjestäjät

Konferenssin järjestävät pohjoismainen normikriittisen johtajuuden verkosto Nordic Network of Norm Critical Leadership, Gentoften keskuskirjasto ja Kulttuuria kaikille -palvelu yhteistyössä Helsingin kaupungin, Kulttuurikeskus Caisan, Goethe-Institut Finnlandin, IMMARTin ja Taideyliopiston kanssa.

Ohjelma ja puhujat

Konferenssin pääpuhujat ovat kuraattori, kirjoittaja ja vapaa tutkija Kathy-Ann Tan; Riksteatern Crean taiteellinen johtaja Mindy Drapsa sekä crip-femme-identifioituva tutkija, kirjoittaja ja performanssitaiteilija Christine Bylund.

Katso koko ohjelma ja lisätietoa puhujista englanniksi:

Konferenssin ohjelma (englanniksi)

Konferenssin puhujat ja taiteilijat (englanniksi)


Saavutettavuus

Tilojen saavutettavuus

Kulttuurikeskus Caisaan on esteetön sisäänkäynti Kaikukadulta. Caisan tiloihin pääsee Leipätehtaan sisäpihalta. Sisätiloissa kulkuväylät ovat esteettömät.

Tiloissa on selkeitä opasteita. Auditorion pyörätuolinpaikoille pääsee hissillä 3. kerroksen kautta. Caisan salissa, galleriassa ja auditoriossa on induktiosilmukka. Opaskoirat ovat tervetulleita.

Lisätietoja Kulttuurikeskus Caisan saavutettavuudesta (siirryt Caisan verkkosivuille)

Konferenssin saavutettavuus

Konferenssin kieli on englanti. Ohjelma tekstitetään englanniksi ja tulkataan kansainväliselle viittomakielelle. 

Lisätietoja

Kaikissa kysymyksissä voit olla yhteydessä konferenssin koordinaattoriin:

Ruka Toivonen

Kulttuuria kaikille -palvelu

ruka.toivonen@cultureforall.fi

Lisätietoja verkostosta: Pohjoismainen normikriittisen johtajuuden verkosto

Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin