Ohita navigaatio
Kuva: Alexandra Burda.

Kurssi: Tulevaisuuden johtajat. Muutoksen edistäminen ja normien haastaminen

Miten voimme astua muutoksentekijän roolin ja purkaa syrjiviä normeja, normatiivisia rakenteita ja hierarkioita taide- ja kulttuurikentällä?

Johtajuuden uudelleenajattelua

Työpajassa tutkitaan, kuinka jaetut käsityksemme vallasta ja vastuusta voivat muokata ymmärrystämme päätöksenteosta ja uudelleenrakentaa käsityksiämme johtajuudesta. Kurssin tavoitteena on tutustuttaa opiskelijat normikriittiseen johtajuuteen.

Työpaja on avoin eri taide- ja kulttuurialojen opiskelijoille Pohjoismaissa, hiljattain valmistuneille taide- ja kulttuurialan ammattilaisille sekä kulttuuriaktivisteille.

Aika: 7.2.2023 klo 10–17.00

Paikka: Taideyliopisto, Teatterikorkeakoulun päärakennus (Kookos), huone 505

Osoite: Haapaniemenkatu 6, Helsinki.

Opettajat: Maija Karhunen & Julian Owusu

Työpajan järjestää Pohjoismainen normikriittisen johtajuuden verkosto Nordic Network of Norm Critical Leadership, Kulttuuria kaikille -palvelu ja Taideyliopisto. Työpaja liittyy pohjoismaiseen Norm Critical Leadership – Challenging Nordic Exceptionalism and Norms -konferenssiin, joka pidetään Kulttuurikeskus Caisassa 8–9. helmikuuta. Työpajan osallistujat valmistelevat lausunnon tai paneelin konferenssin toista päivää varten.

Lisätietoja konferenssista englanniksi:

Norm Critical Leadership – Challenging Nordic Exceptionalism and Norms

Hakuohjeet työpajaan

Kurssille mahtuu 15 osallistujaa, ja valintakriteereihin kuuluu valmius osallistua kurssille, aiemmat opinnot tai aktiivisuus yhdenvertaisuuden, moninaisuuden ja normikriittisten teemojen parissa. Hakijoita pyydetään lähettämään CV ja korkeintaan yhden sivun pituinen motivaatiokirje, jossa he vastaavat seuraaviin kysymyksiin:

  • Miksi haluat osallistua kurssille?
  • Mikä on suhteesi yhdenvertaisuuteen, moninaisuuteen ja saavutettavuuteen liittyviin teemoihin?

Ryhmän moninaisuus otetaan huomioon osallistujien valinnassa. Kannustamme hakemuksia BIPOC-taustaisilta, maahanmuuttajataustaisilta, eri sukupuolia ja seksuaalisia suuntautumisia edustavilta sekä vammaisilta henkilöiltä. Päätöksen osallistujista tekee työpajan opettajat sekä Pohjoismaisen normikriittisen johtajuuden verkoston ja Taideyliopiston edustajat.

Hakuaika päättyy torstaina 15.12.2022. Tiedotamme lopullisista osallistujavalinnoista seuraavalla viikolla. Lähetä hakemus tapahtumakoordinaattorille ruka.toivonen@cultureforall.fi.

Työpaja on maksuton. Työpajan ja konferenssin kieli on englanti.

Järjestäjät kattavat matka- ja majoituskulut (enintään 3 yötä), mikäli osallistuja saapuu kurssille muista Pohjoismaista tai muualta Suomesta.

Lisätietoja

Lisätietoja kurssista englanniksi: Course: Future Leaders. Changemaking and Challenging Norms

Nordic Network of Norm Critical Leadership


Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin