Ohita navigaatio

Queerit tunteet näyttämöllä ennen ja nyt

Teatterilla on kautta aikojen ollut vahva queer potentiaali. Näyttämö on ollut paikka, joka on mahdollistanut leikkimisen sukupuolirooleilla ja normeja rikkovien halujen esittämisen. 

Aika: 5.11. klo 17-19
Paikka: Lavaklubi, Kansallisteatteri, Läntinen Teatterikuja 1,  Helsinki

Lavaklubilla Sateenkaarihistoriakuukauden aikana järjestettävässä keskusteluillassa lähestytään suomalaista teatterihistoriaa ja nykypäivää queer näkökulmasta. Miten sukupuoli- ja seksuaalisuusnormeja on purettu näyttämöllä, entä mikä on ollut HLBTIQ-vähemmistöjen asema teatterissa? Mitkä ovat tämän hetken uudet tarinat ja miten luodaan tulevaisuuden teatteri?

Mukana keskustelemassa Tinfon johtaja Hanna Helavuori, kirjoittaja, ohjaaja Valto Kuuluvainen, näyttelijä Janne Puustinen, teatteritieteen professori Tiina Rosenberg, ohjaaja Heidi Räsänen sekä kansanedustaja ja näyttelijä Jani Toivola.
Järj. Kansallisteatteri & Kulttuuria kaikille -palvelu.

Vapaa pääsy.

Saavutettavuus
Lavaklubille on esteetön pääsy. Hissin sisäänkäynti sijaitsee Itäisen Teatterikujan puoleisessa tornissa. Oven luona on kutsupainike. Tiloista löytyy esteetön wc. Sekä Itäisellä Teatterikujalla (Itäinen Teatterikuja 2a) että Bergbominkujalla sijaitsee yhdet merkityt esteettömät pysäköintipaikat. Avustavat koirat ovat tervetulleita. Lisätietoja Lavaklubin esteettömyydestä: Kansallisteatterin lippumyymälä p. 010 733 1331 (ma–la 9–19).

Tapahtuman kuva Pirkko Saision ohjaamasta oopperanäytelmästä HOMO! (Kansallisteatteri 2011). Kuvaaja: Laura Malmivaara

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin