Ohita navigaatio

Oppilaitokset

Esiselvitys: taide- ja kulttuurialojen opiskelun esteettömyys ja saavutettavuus

Kynnys ry:n vuonna 2012 toteuttamassa esiselvityksessä tarkastellaan opiskelun esteettömyyttä ja saavutettavuutta taide- ja kulttuurialalla. Selvitykseen on haastateltu vammaisia taiteilijoita ja kulttuurialan työntekijöitä. Lisäksi esteettömyydestä lähetettiin kysely Suomen kymmenelle suurimmalle taidealan oppilaitokselle.

Esiselvitys: taide- ja kulttuurialojen opiskelun esteettömyys ja saavutettavuus [DOC]
Esiselvitys: taide- ja kulttuurialojen opiskelun esteettömyys ja saavutettavuus [PDF]


Kaikkien korkeakoulu?

Raportti OHO!-hankkeessa vuonna 2018 tehdyistä korkeakoulujen saavutettavuuskyselyistä. Kirjoittajat: Reeta Lehto, Aleksi Huhta, Essi Huuhka.

Kaikkien korkeakoulu? [DOCX]

Kaikkien korkeakoulu? [PDF]


Kohti kaikkien korkeakoulua. Eri tavoin vammaisten korkeakouluopiskelijoiden ajatuksia opiskelun saavutettavuudesta ja sen kehittämisestä.

Selvitysraportti. Marko Jääskeläinen 2019. Raportti on tuotettu osana OHO!-hanketta.

Kohti kaikkien korkeakoulua [PDF]


Esteettömyys- ja saavutettavuustiedot yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen verkkosivuilla vuonna 2017

Kirjoittaja: Sari Hanska.Raportti on tuotettu osana OHO!-hanketta.

Esteettömyys- ja saavutettavuustiedot yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen verkkosivuilla vuonna 2017 [DOCX]


Korkeakoulujen saavutettavuus - Katsaus korkeakoulujen sosiaaliseen, psyykkiseen ja fyysiseen saavutettavuuteen opiskelijoiden näkökulmasta

Otuksen selvityksessä tutkittiin, kuinka saavutettavana suomalaisten yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen opiskelijat pitävät oppilaitoksiaan vuonna 2015. Selvityksen aineistoksi kerätty kysely kohdennettiin kaikille korkeakouluopiskelijoille. Osallistujiksi tavoiteltiin erikseen myös erityisryhmiin kuuluvia opiskelijoita, joilla on jokin oppimista vaikeuttava haitta, vamma tai sairaus. Tekijät Tiia Villa ja Sanna Kivisalmi. Otus 53/2016.

Korkeakoulujen saavutettavuus - Katsaus korkeakoulujen sosiaaliseen, psyykkiseen ja fyysiseen saavutettavuuteen opiskelijoiden näkökulmasta (PDF, Google Drive)

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin