Ohita navigaatio

Tilaa taiteilijuuteen -hankkeen taiteilijaresidenssit ja näyttelyt Torniossa ja Haaparannalla

Aineen taidemuseon julkisivu. Vaalea tiilirakennus, rakennustyyli ehkä 1990-lukua. Ulkoseinässä plakaatti, jossa teksti
Kuva: Eija Mäkivuoti.

Kulttuuria kaikille -palvelu toteuttaa kaksivuotisen, Koneen Säätiön rahoittaman hankkeen Tilaa taiteilijuuteen – vammaisten ja viittomakielisten taiteilijoiden yhdenvertaisuus. Yhteistyössä Aineen taidemuseon kanssa toteutamme heinäkuusta joulukuuhun 2022 residenssijaksoja ja tuotamme näyttelyitä Torniossa ja Haaparannalla. Haluamme mahdollistaa residenssissä työskentelyä erityisesti vammaisille ja viittomakielisille taiteilijoille.

Haku residenssiin ja näyttelyiden toteuttamiseen on päättynyt 29.4.2022. Ilmoitamme valinnoista kaikille hakijoille 13.5.2022.

Tiedotamme valituista taiteilijoista ja tulevien näyttelyiden avajaisista tällä sivulla.

Jokainen valittu taiteilija toteuttaa yksityisnäyttelyn oman residenssijaksonsa lopuksi eri tiloissa Torniossa ja Haaparannalla (Galleria Tila Torniossa, kauppakeskus Rajalla Torniossa, Haaparannan kirjasto, Haaparannan rautatieasema, näyttelytila Jala Haaparannalla). Vuonna 2023 järjestetään kaikkien residenssissä työskennelleiden ryhmänäyttely Aineen taidemuseossa.

Residenssit toteuttaa ja näyttelyt tuottaa yhteistyössä Kulttuuria kaikille -palvelu, Aineen taidemuseo, Tornion kaupunki ja Haaparannan kaupunki. Yhteistyön aikana kertyneistä kokemuksista ja löytyneistä ratkaisuista kokoamme tietoa myös muiden Suomessa ja kansainvälisesti toimivien residenssien käyttöön. Haluamme näin edistää taiteilijaresidenssien saavutettavuutta ja vammaisten ja viittomakielisten taiteilijoiden mahdollisuutta residenssityöskentelyyn.

Heräsikö kysymyksiä? Ota yhteyttä projektijohtaja Maija Karhuseen, s-posti maija.karhunen@cultureforall.fi ja puh. 040 166 2827.


Koneen Säätiön logo.


Aineen taidemuseon logo.

Tornion kaupungin logo.

Haaparannan kaupungin logo.

Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin