Matkalla – Mentorointi ja portinvartijavalmennus vammaisten taiteentekijöiden urapolkujen kirittäjiksi
Matkalla – Mentorointi ja portinvartijavalmennus vammaisten taiteentekijöiden urapolkujen kirittäjiksi -hanke on Koneen Säätiön rahoittama ponnistushanke. Hankkeessa valmistellaan malleja, joilla voidaan edistää vammaisten ja viittomakielisten taiteentekijöiden inkluusiota taiteen kentällä. Potentiaalisia työkaluja ovat taiteilijoiden mentorointi tai sitä lähellä olevat vertaistuki ja kollegiaalinen oppiminen, portinvartijoiden koulutukset vammaisuuden kysymyksistä ja moninaisuudesta sekä verkoston luominen aiheen ympärille.
Avaus. Toimijaksi suomalaisella taide- ja kulttuurikentällä
Avaus. Toimijaksi suomalaisella taide- ja kulttuurikentällä -hanke (2017–2020) tuki ulkomaalaissyntyisten ja -taustaisten taiteilijoiden ja kulttuurialan työntekijöiden osallisuutta suomalaisella taide- ja kulttuurikentällä. Hanke toteutettiin yhteistyössä Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cuporen ja Globe Art Point ry:n kanssa. Hanketta rahoittivat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Opetushallitus.
Moninaisuusagenttikurssi
Kulttuuria kaikille -palvelu, Globe Art Point ja Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cupore järjestävät vuonna 2019 moninaisuusagentti kurssin ulkomaalaissyntyisille ja -taustaisille taide- ja kulttuurialan ammattilaisille ja taiteilijoille. Kurssi on osana Avaus-hanketta ja Opetushallituksen rahoittamana.
Suomi 100 – Sateenkaaren väreissä
Suomi 100 – Sateenkaaren väreissä (2016-2018) oli kulttuuri-, taide- ja viestintähanke, jonka tavoitteena oli tehdä näkyväksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen (LHBTIQ) historiaa osana itsenäisen Suomen historiaa, kerätä uutta tietoa vähemmistöjen elämästä sekä tuoda esiin ajankohtaista queer-näkökulmista toteutettua taidetta ja kulttuuria.
Kulttuurin yhdenvertaisuus -foorumi
Monikielisyys ja moninaisuus kulttuurikentän voimavarana
Kulttuuria kaikille -palvelun koordinoima hanke Monikielisyys ja moninaisuus kulttuurikentän voimavarana – työllistyminen ja kotoutuminen Pohjoismaissa kirjallisuuden avulla (2016-2018) toimi kirjallisuuden kielellisen moninaisuuden alueella. Hankkeessa tuettiin ei-valtakielisen kirjallisuuden inkluusiota pohjoismaiseen kirjallisuuskenttään sekä tekijöiden että lukijoiden näkökulmasta.
Hanketta johti Rita Paqvalén ja hankekoordinaattorina toimi Outi Korhonen. Hanketutkijoina toimivat Ahmed Al-Nawas, Johanna Domokos ja Husein Muhammed. Hankkeen muut työntekijät olivat Oona Simolin ja Helga West.
Kulttuuripassin pilotointihanke
Kulttuuripassin pilotointihanke oli Kulttuuria kaikille -palvelun koordinoima ja opetus- ja kulttuuriministeriön ja Kulttuuria kaikille -palvelun / Yhdenvertaisen kulttuurin puolesta ry:n rahoittama kehittämishanke. Hanke alkoi 1.9.2014 ja päättyi 31.12.2015.
Culture - Inclusion - Participation
Kulttuuria kaikille -palvelu osallistui vuosina 2013-2014 pienimuotoiseen Grundtvig -oppimiskumppanuuteen "Culture - Inclusion - Participation". Hanketta rahoitti aikuiskoulutuksen Grundtvig-ohjelma, joka on osa Euroopan unionin Elinikäisen oppimisen ohjelmaa.
Kirjallisuus ilman rajoja
Kirjallisuus ilman rajoja on syksyllä 2014 aloitettu yhteistyöhanke, jonka tavoitteena on edistää Suomessa kirjoittavien erikielillä kirjoittavien kirjailijoiden asemaa.