Ohita navigaatio

Moninaisuusagenttikurssi 2.0 ja moninaisuusklinikka -hanke

Kulttuuria kaikille -palvelussa käynnistyi elokuussa 2021 uusi Moninaisuusagenttikurssi 2.0 ja moninaisuusklinikka -hanke. Hankekumppanina on Globe Art Point ry. 

Moninaisuuskouluttajan toteuttama Moninaisuusagentti-koulutus ja -klinikkapilotointi teemana erityisesti rodullisuuteen ja rasismiin liittyvät kysymykset, antirasismi, moninaisuuden tunnistaminen, osallisuuden esteiden näkyväksi tekeminen, syrjinnän tunnistaminen ja siihen puuttuminen ja esim. yhdenvertaisuustyöskentelyn tukeminen. Tavoitteena tarjota työkaluja eri puolella Suomea oleville taide- ja kulttuurilaitoksille antirasististiseen työskentelyyn ja moninaisuuden parempaan huomioimiseen etänä verkkoklinikoiden muodossa. 

Hakuaika Moninaisuusagentti 2.0 -kurssille avautuu syyskuun alussa. Moninaisuusagentit käsittelevät monia haastavia ja ratkaisevia asioita, joita yhteiskunta ja yksilöt kohtaavat, kuten rakenteellinen rasismi tai yhdenvertaisuutta ja saavutettavuutta koskevia puutteita. Moninaisuusagentit ovat muutoksentekijöitä, jotka tarjoavat tapoja pohtia, löytää työkaluja ja toteuttaa miten voimme työskennellä oikeudenmukaisemman yhteiskunnan puolesta. Lisätietoja ohjelmasta ja hakuprosessista ilmoitetaan elokuun lopussa.

Hanke pilotoi myös matalan kynnyksen moninaisuusverkkoklinikoita tarkoituksena tukea taide- ja kulttuuritoimijoita moninaisuuden huomioimisessa, inkluusiossa ja antirasismityössä. Lisätietoja klinikoista syksyn aikana.

Hanketta koordinoi Kulttuuria kaikille -palvelu ja se toteutetaan yhteistyössä Globe Art Pointin kanssa.

Arlene Tucker on valittu moninaisuuskouluttajaksi Moninaisuusagentti 2.0 -kurssille. Arlene Tucker työskentelee Kulttuuria kaikille -palvelussa osa-aikaisesti ajalla 17.8.2021 - 16.2.2022.

Hanketta rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö

Yhteystiedot:

Arlene Tucker arlene.tucker@cultureforall.fi
Puh. 040 634 1938

Tekstiä tulossa lisää. 

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin