Ohita navigaatio

12.6.2017

Uusi selvitys arabiankielisestä kirjallisuuskentästä Pohjoismaissa

Ahmed Al-Nawas: A View of the Conditions of Arabic Literature in the Nordic Region

Olli Löytty (vas) kommentoi Ahmed Al-Nawasin raporttia Pohjoismaiden arabiankielisestä kirjallisuuskentästä

[in English]
[på svenska]

Kuvateksti: Olli Löytty (vasemmalla) kommentoi Ahmed Al-Nawasin raporttia Pohjoismaiden arabiankielisestä kirjallisuuskentästä raportin esittelytilaisuudessa 31.5.2017.

Ahmed Al-Nawasin tekemä selvitys A View of the Conditions of Arabic Literature in the Nordic Region tarjoaa yleiskatsauksen arabiankielisen kirjallisuuskentän toimintamahdollisuuksiin Pohjoismaissa. Selvitys on yksi Monikielisyys ja moninaisuus kulttuurikentän voimavarana -hankkeen tuloksista. Käsiteltävät kysymykset koskevat mm. arabian kieleen liittyviä käännös- julkaisu- ja jakelumahdollisuuksia sekä arabiankielisten kirjailijoiden roolia pohjoismaisella kirjallisuuskentällä. 

Vuosikymmeniä kestäneen poliittisen ja taloudellisen muuttoliikkeen aikana monet kotimaassaan vainotut arabiankieliset aktivistit, kirjailijat ja intellektuellit ovat löytäneet asuinpaikan Pohjoismaista. Pohjolassa julkaistu arabiankielinen kirjallisuus on herättänyt kansainvälistä kiinnostusta kirjallisuustieteessä, kirjallisuusfestivaaleilla, kirjallisuuspalkintolautakunnissa ja mediassa. Samalla arabiankieliset kirjailijat ovat toimineet merkittävinä välittäjinä arabimaiden ja Pohjoismaiden välillä käännösten ja kansainvälisten yhteistyöohjelmien kautta.

Raportti esiteltiin kirjallisuusasiantuntijoille ja arabiankielisille kirjailijoille Litteraturcentrum Uppsalassa 21.4.2017 ja Pohjoismaisessa kulttuuripisteessä Helsingissä 31.5.2017, jolloin kansallisen identiteetin ja monikielisyden problematiikkaan perehtynyt kirjallisuustutkija Olli Löytty kommentoi raporttia. Alla linkit Al-Nawasin raporttiin ja Löytyn kommenttipuheenvuoroon. 

Linkki raporttiinA View of the Conditions of Arabic Literature in the Nordic Region [PDF]

A View of the Conditions of Arabic Literature in the Nordic Region [DOC]

Linkki Olli Löytyn kommenttiin raportista

Stop the press! New Literary Category discovered in the Nordic Countries

Lisätietoa raportista: Ahmed Al-Nawas 
Lisätietoa projektista: Outi Korhonen, outi.korhonen@cultureforall.fi, +358405946596


 
 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin