Ohita navigaatio

Henkilökunta bloggaa 24.4.2013

Kabelfabriken nästa!

Dagarna här på Ateneum börjar vara räknade - i dag undertecknade vi hyreskontraktet för Kabelfabriken och i slutet av maj flyttar vi in.

Vi kunde inte ha fått ett bättre ställe för vårt kontor! Även om vi säkert kommer att sakna den omedelbara närhet till bildkonsten som vi haft på Ateneum, innebär flytten till Kabelfabriken ändå en annan slags närhet till konst- och kulturfältet.

Kabelfabriken är Finlands största kulturcenter med de flesta konstarter representerade. Här finns allt från konstinstitutioner såsom Finlands fotografiska museum, Teatermuseet, danscentret Zodiak, dansteatern Hurjaruuth, arkitekturskolan Arkki (för barn), kammarorkestern Avanti! och Fria konstskolan till mindre aktörer och fria konstnärer. Genom flytten och vår nya organisationsstruktur hoppas vi kunde stöda konst- och kulturfältet på nya sätt och på en bredare front än tidigare.

Flytten innebär också en drömmarnas uppfyllelse för mig själv personligen - under hela 90- och 00-talet har Kabeln framstått som en drömfabrik för mig och ett ställe jag ofta besökt. Sedan 1996 har jag skrivit om litteratur och kulturpolitik för tidskriften Ny Tid, som även finns i Kabeln. Det känns roligt att veta att detta mitt textuella hem finns så nära, på andra sidan av gångbron Suckarnas bro.

Välkomna på besök till vårt nya hem (fr.o.m. juni) i D-trappan, 5. våningen!

Text & bild: Rita Paqvalén

Bekanta dig med Kabelfabriken och dess aktörer på denna länk!


 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin