Ohita navigaatio

30.4.2020

#StopHatredNow 2020 – Ohjelma on nyt julkaistu!

StopHatredNow logo.

Kuinka saada kulttuuri- ja taideinstituutiot omaksumaan yhdenvertaisemmat ja inklusiivisemmat strategiat ja standardit? Kuinka luoda tilaa keskustelulle kestävyydestä, mukaan ottamisesta ja siitä, kuinka toimia instituutioiden sisällä yhdessä? Mitä feministinen johtaminen edes nykypäivänä on? Kuinka sovitella konfliktitilanteita turvallisemman tilan periaatteella? Kuinka instituutiot voisivat toimia yhdessä yksilöiden kanssa niin, että uudet standardit hyödyttäisivät marginalisoituja ryhmiä? Kuinka rakenteellista muutosta voisi saada aikaan?

Maailma muuttuu nopeaa tahtia, ja kriisin hetkellä on entistä tärkeämpää puhaltaa yhteen hiileen ja muistaa heikommassa asemassa olevia ihmisiä ja tahoja. Nyt on aika neuvotella asioista uudelleen ja luoda kestävämpiä strategioita, jotta inklusiivisuus ja syrjimättömyys olisivat pelkän sanahelinän sijaan todellisia tapoja toimia yhteisöllisesti ja voimaannuttavasti.

Vuoden 2020 ohjelma tarjoaa maksuttomia luentoja, keynote-puheita, keskusteluja, työpajoja ja taiteellisia tuloksia. Tapahtumaviikon avaa maanantain Redefining Standards -instituutiopäivä, jonka keynote-puheet, luennot ja työpajat keskittyvät siihen, kuinka muutosta ja uusia standardeja voi tuoda esille instituutioiden sisältä. Muun muassa Arts Council England -järjestön Abid Hussein, Mustarindan Alma Heikkilä ja Taiteen edistämiskeskuksen Marika Räty, Julian Owusu ja Esa Vienamo luovat tilaa keskustelulla kestävyydestä, mukaan ottamisesta ja siitä, kuinka toimia instituutioiden sisällä yhdessä. Päivän päättää keskustelu feministisestä johtamisesta.

Tiistaina pohditaan sitä, miksi uusia standardeja tarvitaan ja kenelle ne ovat tarpeen. Intersektionaalisesta instituutiosta ja taiteellisesta toiminnasta puhuvat muun muassa Delfin Idänpään-Heikkilä ja Jessie Bullivant. Mukana myös Abdullah Qureshin puhe queeriydestä ja islamista muuttokontekstissa, sekä Feminist Culture House -organisaation työpaja paremmat työolosuhteet takaavista käytännöistä.

Keskiviikkona keskitytään kollektiivisiin tekoihin ja feministisiin pedagogioihin. Taiteilija Jemina Lindholm ja taidekouluttaja Aapo Raudaskoski pureutuvat keskustelemaan intersektionaalisuudesta, saavutettavuudesta ja feministisestä työstä. Torstain ohjelma taas käsittelee konflikteja ja niiden parissa työskentelyä. Kuinka purkaa vastakkainasettelua ja mitä tarkoittaa toimia konfliktin kanssa silloin, kun se tapahtuu välimatkan päässä? Näihin kysymyksiin vastaavat Miriam Attiaksen työpaja sekä Kiila -järjestön videosarja.

Tapahtumaviikon viimeisen päivän aloittaa Goethe-Institut Finnland -instituutin seminaari, joka käsittelee lastenkirjallisuuden monipuolisuutta ja representaatiota. ARMA Alliancen Leonardo Custódio taas pitää keynote-puheen media-aktivismin tärkeydestä koronaviruksen ja oikeistopopulismin aikana.

Tänä vuonna virtuaalisesti toteutettavaa #StopHatredNow’ta varten käytetään niin livestriimausta kuin valmiiksi taltioituja luentojakin. Yleisön ei kuitenkaan tarvitse viettää koko päivää ruudun edessä, sillä suuri osa ohjelmasta jää #StopHatredNow -nettisivuille myöhempiä katselukertoja varten, ja luentoihin, keskusteluihin ja paneeleihin voi halutessaan palata vielä tapahtuman jälkeen.

Tapahtuma on kokonaisuudessaan maksuton! Tapahtuma pidetään pääsääntöisesti englanniksi, mutta myös muita kieliä käytetään. Käytetty kieli on merkitty ohjelmaan jokaisen tilaisuuden kohdalle.

#StopHatredNow järjestetään virtuaalisesti 11.-15.2020. Tapahtuman tuottavat yhteistyössä UrbanApa, Kulttuuria kaikille -palvelu, Kulttuurikeskus Caisa, Goethe-Institut Finnland, Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu ja Kuvataideakatemia, Kiila ry, Helsingin kaupunki, Interkult ry, Globe Art Point sekä Zodiak – Uuden tanssin keskus. Yhteistyökumppaneina ARMA Alliance, Art for Equ(al)ity, Feminist Culture House sekä Fem-R.

Ohjelman voi nähdä kokonaisuudessaan täällä:

#StopHatredNow’n ohjelma Urbanapan verkkosivuilla

#StopHatredNow’n ohjelma Facebookissa


Lisätietoja

Taiteellinen johtaja: Sonya Lindfors, sonya@urbanapa.fi, +358 40 516 4420
Tuottaja: Lisa Kalkowski, producer@urbanapa.fi, +358 44 238 7933

#StopHatredNow on usean eri taideinstituution sekä interkulttuurisen ja rasismin vastaisen organisaation yhteinen tapahtuma-alusta monimuotoisen ja avarakatseisen Suomen puolesta. Toiminnan keskiössä ovat yhteisöllisyys, voimaantuminen, yhteistyö ja tiedon sekä resurssien jakaminen. Tapahtuma-alusta on luotu pidempiaikaiseksi ja sen puitteissa voidaan toteuttaa erimuotoista toimintaa. #StopHatredNow toteutettiin ensimmäisen kerran vuonna 2016.

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin