Ohita navigaatio

15.8.2017

Viittomakielinen Bernardan Talo Korjaamolla Helsingissä 1.–2.9.2017

Teater Manun, Tyst Teaterin (Riksteatern) ja Teatteri Totin yhteisproduktio Bernardan Talo Korjaamolla Helsingissä 1. – 2.9.2017.

Bernardan Talo on tragedianäytelmä, joka sijoittuu 1930-luvun espanjalaiselle maaseudulle. Bernarda Alban aviomies kuolee ja kahdeksan vuoden suruaika alkaa. Perinteen mukaan äiti lukitsee itsensä ja viisi tytärtään asuntoon, mikä on katastrofi naimisiin haluaville ja pian täysi-ikäistyville tyttärille. Tytärten klaustrofobinen vankeus aiheuttaa keskinäistä kilpailua, ja helteisenä kesäyönä tapahtumat saavuttavat traagisen lakipisteensä.

Näytelmä sijoittuu 50 vuotta aiemmin tapahtuneen Milanon kongressin varjoon, joka kielsi viittomakielen käytön kouluissa ja loi kuuron perheen vankeuteen syvempiä kerroksia.

Bernarda ja hänen tyttärensä kuuluvat taloon, halusivat he sitä tai eivät. Näytelmässä on useita kerroksia, joista omansa luo aiheen ajankohtaisuus ja viittomakielisten silloisen aseman alemmuus.Näytelmän ohjaaja Josette Bushell-Mingos tuo näytelmän nykyaikaan rinnastamalla näytelmän teemoja nykyajan polttaviin aiheisiin kuten nationalismiin, naisten vapautusliikkeeseen, sortoon ja väkivaltaan maailmassa. Lavalla nähdään seitsemän viittomakielistä naisnäyttelijää ja luvassa upea visuaalinen kokonaisuus, jossa mm. flamencotanssia ja muita yksityiskohtia.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun kolme pohjoismaista viittomakielistä teatteria, Suomen Teatteri Totti, Ruotsin Riksteaternin Tyst Teater ja Norjan Teater Manu, ovat yhdistyneet ja tehneet suuren teatteriprojektin yhdessä.Ensi-ilta nähdään Clin d'Oeil -festivaaleilla Reimsissä, Ranskassa heinäkuussa 2017. Pohjoismaiden kiertue syksyllä 2017.

Ohjaaja: Josette Bushell-Mingo & Mindy Drapsa
Tuotanto: Teater Manu, Riksteaterns Tyst Teater, Teatteri Totti

Kesto 1,5h
Esityksessä ei ole väliaikaa 
Suositeltu ikäraja 16 v

Esityskieli: kansainvälinen viittomakieli ja ruotsia, tekstitys suomeksi 

Paikka: Kulttuuritehdas Korjaamo, Vaunusali
Aika: 01.09.2017 19:00 ja 02.09.2017 13:00

Bernadan Talo Korjaamon sivulla 

 
 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin